article

Nyheder

Danmarks Indsamling 2015

I Niger er kvinder underlagt mandens vilje fra fødsel til død, og hun skal have tilladelse til alt, hvad hun foretager sig. Der er en høj grad af kønsrelateret vold, som er omgivet af massiv tavshed og manglende sanktioner.

Læs mere

Fortællinger fra felten – et sundt liv for syriske flygtninge

Dolores Halpin-Bachmann fra Caritas har været på besøg i Jordan, for at se resultaterne af nogle af de indsatser, som Caritas Danmark har været med til at igangsætte for de mange tilkomne flygtninge.

Læs mere

Kirkeafbrændinger i Niger

Der har været meget voldsomme demonstrationer over weekenden i Niamey, hovedstaden i det vestafrikanske land Niger, hvor Caritas Danmark igennem en årrække har arbejdet tæt sammen med Caritas i landet (CADEV).

Læs mere

De hjemløses jul

 Hjemløse fra københavnsområdet blev 1.juledag inviteret inden for til en varm julemiddag og en julegave. Det var Moder Theresa søstrene og frivillige fra Sakramentskirken som ansøgte om midler for at kunne give de hjemløse en glædelig jul med støtte fra Caritas' diakonipulje. 

Læs mere

Bølgen der tog alt

De fleste husker den altødelæggende tsunami, der anden juledag i 2004 kostede tusinder af liv i Sydøstasien. I år er det 10 år siden, og Caritas har kigget tilbage på tragedien, der medførte voldsomme ødelæggelser, men som også skabte fornyelse, håb og nye relationer.

Læs mere

Fremskridt - men også fortsat faldgruber - i ny au pair-aftale

Caritas glæder sig over, at der i dag er kommet en ny aftale på plads om au pair-ordningen. Aftalen indeholder mange vigtige tiltag, men der kan gøres endnu mere for at forbedre vilkårene for au pairs i Danmark.

Læs mere

Caritas Danmark hjælper ofrene for Hagupit

3,9 millioner mennesker menes at være berørt af de ødelæggelser, som tyfonen Hagupit forårsagede. Omkring 40.000 hjem er helt ødelagte og dermed ubeboelige. 165.000 mennesker bor i evakueringscentre, og dele af øgruppen er helt uden elektricitet. Mange afgrøder og fiskebåde er ødelagt.

Læs mere

Giv en hånd, så de hjemløse også får lov at mærke, at det er jul

Den 25. december får cirka 80 hjemløse en gratis julemiddag og en julegave med alt fra varme sokker og barbergrej til chokolade. Sakramentskirken og Den katolske Kirke står for arrangementet, der støttes af Caritas’ diakonipulje.

Læs mere

Ny tyfon rammer Filippinerne

Filippinerne rammes jævnlig af tyfoner og landet er derfor rimeligt godt forberedt på en ny tyfon. Alligevel kan det ikke undgås at Hagupit skaber frygt og ripper op i det traume som Haiyans ødelæggelser medførte.

Læs mere

Juleindsamling 2014: Cykler gør gavn i Uganda

Det nordøstlige Uganda er meget fattigt og har i mange år været præget af voldelige konflikter. Ikke mindst den militante oprørsgruppe Lord´s Resistance Army har været med til at skabe uro i området.

Læs mere

Sider

Artikler

Giv et bidrag

Støt via MobilePay: 60791887

Støt via SMS! Send en sms med teksten CARITAS til 1231 og støt med 100 kroner + alm. sms takst
Betal sikkert med: