Giv julehjælp

Alle børn har ret til en glædelig jul

Giv julehjælp og vær med til at sprede juleglæde

Julen står for døren, men for mange mennesker er højtiden forbundet med udfordringer og afsavn på grund af fattigdom. Det gælder især udsatte børnefamilier og hjemløse. Caritas’ adventsindsamling går derfor i år til at uddele julehjælp flere steder i Danmark på Færøerne og i Grønland.

For modtagerne gælder det, at de har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Der er såvel tale om danske familier som flygtninge og migranter. ”Jeg er på dagpenge, og min mand er på SU,” fortæller Laila. ”Vi har tre børn og pengene er ret små, så det er en kæmpe hjælp. Vi går efter tilbudsvarer og har ikke til noget ekstra, for eksempel hvis børnene skal have en snack med på tur. Hvis vi kan spare lidt her, så er der til at give dem lidt mere et andet sted.”

Julehjælpen består af et gavekort på 700 kroner til en af de store supermarkedskæder, foruden noget julepynt og juleslik.

Giv et bidrag til uddeling af julehjælp:

 

Julehjælp til ukrainske flygtninge i Danmark

Sidste år gav Caritas julehjælp til ukrainske børn, der var flygtet med deres mødre til Danmark fra krigen i deres hjemland.

I år uddeler vi julehjælp flere steder i Danmark, og din støtte går til at give en bedre jul til udsatte danske familier, hjemløse, flygtninge og migranter.

Vi har ingenting

Sidsel er en af dem, der flere gang har opsøgt Caritas for at få en pose med mad og hjælp til det mest basale i hverdagen. Hun bor alene med sine to børn, og har stor gavn af uddelingen af gratis mad. For Sidsel handler det ikke om at få plads i økonomien til lidt ekstra udover det nødvendige. For hende handler det alene om at få mad på bordet hver dag.

“Vi har ingenting. Jeg er nødt til at gå efter al den gratis mad, jeg kan få.”
– Sidsel

STØT
I DAG