AKTUEL MISBRUGSSAG I DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK - Caritas Danmark
STØT
I DAG
 

AKTUEL MISBRUGSSAG I DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK

AKTUEL MISBRUGSSAG I DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK

Caritas Danmark modtog lørdag den 5. oktober en meddelelse fra Caritas Internationalis’ kontor i Rom vedrørende anklager om seksuelle overgreb på børn begået af en højtstående ansat i Caritas CAR, Den Centralafrikanske Republik.

Caritas Danmark har ikke, og har ikke haft, et samarbejde med Caritas CAR, så sagen vedrører ikke direkte Caritas Danmarks arbejde for fattige og nødlidende, men vi følger sagen tæt.

Selvom Caritas Danmark ikke arbejder i CAR, er vi dybt berørt af anklagerne. Vi fordømmer på det kraftigste alle former for seksuelle overgreb og magtmisbrug. Caritas Danmark efterlever en række standarder og har opsat procedurer, som skal imødegå misbrug og korruption af enhver art, herunder etiske retningslinjer og standarder under Core Humanitarian Standard.

Ifølge de oplysninger vi har fået, blev den anklagede i Caritas CAR i juni 2019 fjernet fra sin post som følge af anklager om børnemisbrug. Han returnerede med det samme til sit hjemland Belgien, og det belgiske politi blev underrettet. Den anklagede havde en misbrugsdom fra 2012, og det står endnu uklart om informationer og advarsler om hans misbrug, er blevet behandlet hensigtsmæssigt.

Caritas Danmark fortsætter med at følge sagen.

Update 22. november: CNN har lavet en reportage om misbruget, og Caritas Internationalis har publiceret følgende vedrørende sagen her…

Se eventuelt her for yderligere information om safeguarding politikker og tiltag her…

Caritas Danmark tager dybt afstand fra det skete, og vi vil i det internationale samarbejde fortsat være en høj og  klar stemme, når det handler om safeguarding politikker, transparens og beskyttelse af ofre.

Caritas Danmark følger fortsat sagen.