Caritas Center åbner på Vesterbro - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Caritas Center åbner på Vesterbro

Fredag den 8. september åbnes dørene i Caritas Center ved Jesu Hjerte Kirke i København. Se programmet her

 

Idéen med centeret er at skabe et samlingssted for karitativ virksomhed i hovedstadsområdet. Det betyder, at der både skal være konkrete hjælpetilbud for bestemte målgrupper i form af rådgivning og sociale aktiviteter, og at lokalerne vil blive brugt til træning af frivillige, oplysning om Caritas’ arbejde og til bøn for de fattige og nødlidende.

Muligheden for at bruge de nye lokaler blev til, da jesuiterordenen for godt to år siden valgte at donere bygningerne i Stenosgade til bispedømmet. Bygningen har gennemgået en omfattende renovering, som både skal fungere som bolig for biskoppen og præsterne for Jesu Hjerte menighed – og altså Caritas, som får rådighed over køkken, fællesareal og et kontor i stueetagen.

Mens renoveringen har stået på, har de københavnske menigheder, bispekontoret og Caritas’ sekretariat været i dialog for finde frem til, hvilke former for hjælpearbejde, man kan tilbyde. Dels er der mange sociale behov i hjertet af Vesterbro, og i resten af hovedstaden – dels skal centeret hovedsagelig fungere ved hjælp af frivillig arbejdskraft.

 

Centeret byder på tre tilbud

Til at starte vil Caritas Center tilbyde åben rådgivning, hvor en gruppe erfarne socialrådgivere tilbyder råd og vejledning til især familier, børn og unge. Rådgivningen foregår anonymt og under tavshedspligt, og der tilbydes også bisidderfunktion og hjælp til kontakt med det offentlige.

Derudover vil det være et samlingssted for au pairs, hvor de kan få en afveksling fra livet hos deres værtsfamilier, deltage i sociale aktiviteter, få kontakt til rådgivning gennem Au Pair Network og finde information og vejledning om rettigheder og muligheder under opholdet som au pair i Danmark.

Endelig vil centret blive brugt til tilbedelse og forbøn for de fattige, hvor Jesu Hjerte Kirke vil danne ramme om to aktiviteter: Stille tilbedelse af sakramentet umiddelbart efter 20-messen om søndagen – og forbøn med sang og læsninger onsdag aftener, samtidig med at rådgivningen har åbent.

Der er flere tilbud i støbeskeen, og der er fortsat brug for frivillige. Læs mere her