Caritas Danmark indgår samarbejde med CAFOD - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Caritas Danmark indgår samarbejde med CAFOD

Caritas Danmark og CAFOD (Caritas England og Wales) underskrev i går en samarbejdsarbejde for de næste fire år. CAFOD (Catholic Agency for Overseas Development) er ligesom Caritas Danmark en del af det globale Caritas netværk og der er derfor store fordele ved at indgå i et samarbejde.

 

Samarbejdet skal være med til at sikre fælles aktiviteter og innovative løsninger på humanitære problemer, som Caritas er forpligtet til gennem det nye partnerskab med Udenrigsministeriet. Til at starte med vil de fælles aktiviteter være rettet mod programlandene Niger og Myanmar, hvor begge organisationer er til stede og kan drage nytte af hinandens erfaringer.

 

”Den nye aftale med CAFOD viser, hvor vigtigt samarbejde er for Caritas Danmark. Hvis vi skal nå alle vores planlagte ideer og mål med vores lokale partnere i syd, så skal vi samarbejde med andre organisationer og institutioner. På den måde kan vi i fællesskab blive bedre til at hjælpe mennesker i nød og dem der har brug for støtte til at få en bedre tilværelse,” siger Betina Gollander-Jensen, leder for internationalt team.

 

Aftalen blev underskrevet i London af Caritas Danmarks generalsekretær Jann Sjursen og CAFODs direktør Chris Bain. Med aftalen ønsker Caritas Danmark og CAFOD at styrke de lokale partnere i syd til at blive bedre til at respondere på humanitære kriser. Det skal foregå gennem bl.a. simulationstræning for at øve hvordan man skal klare de første døgn af en nødhjælpssituation.