Caritas Danmark er udvalgt som ny strategisk partner af UM - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Caritas Danmark er udvalgt som ny strategisk partner af UM

Udenrigsministeriet offentliggjorde den 3. juli deres resultat af en længerevarende ansøgningsproces for nye strategiske partnerskaber.

Caritas Danmark er udvalgt som strategisk partner de næste fire år for humanitære og udviklingsmæssige indsatser 2018-2021. Det nye partnerskab erstatter de tidligere aftaler for humanitær- og udviklingsbistand.

Det blev først meldt ud, at Caritas Danmark årligt vil modtage 37 mio. kroner til det internationale arbejde fordelt med 21 mio. kroner til nødhjælpsindsatser og 16 mio. kroner til udviklingsarbejdet.

Imidlertid var der lavet en fejl i beregningerne og det blev senere meldt ud og offentliggjort den 10. juli, at Caritas Danmark årligt vil modtage 40 mio. kroner. Fordelt med 22 mio. kroner til nødhjælpsindsatser og 18 mio. kroner til udviklingsarbejdet. Det er lidt mere end den samlede rammebevilling på 39,4 mio. kroner i 2017, samtidig betyder det en forøgelse af det humanitære område på 4 mio. kroner, men en reduktion på 3,4 mio. kroner til udvikling.

”Vi er i dag tilfredse med, at vores arbejde for verdens fattige og nødstedte er vurderet til at være af sådan en kvalitet, at Udenrigsministeriet vil indgå et partnerskab med os. Caritas Danmark har noget særligt at byde på i forhold til at nå de fattigste og med partnerskabet kan vi bidrage til at nå verdensmålene,” siger Jann Sjursen, generalsekretær.