Caritas mod ensomhed - Caritas Danmark
STØT
I DAG
 

Caritas mod ensomhed

Alt for mange mennesker i Danmark føler sig ensomme. Lige nu oplever 380.000 voksne svær ensomhed, og tallet er stigende. Konsekvenserne af ensomhed er store – både for det enkelte menneske og for samfundsøkonomien. Det er på tide, at vi handler på ensomhed, som den store samfunds- og folkesundhedsudfordring, ensomhed reelt er.

Derfor er Caritas gået sammen med 77 organisationer sammen på tværs af sektorer, brancher og fagområder med en appel til Danmarks politikere: Tag ensomhed alvorligt!

Med afsæt i erfaringer fra udlandet og viden og perspektiver fra bl.a. sundheds-, bolig-, erhvervs-, undervisnings- og uddannelsesområdet, social- og ældreområdet og civilsamfund har vi lavet oplægget ’Sammen mod ensomhed’. Et oplæg, der giver konkret inspiration til, hvordan vi som samfund kan nedbringe ensomheden gennem en national strategi mod ensomhed – sammen.  

Se pixi-versionen her:

 

Eller læs det fulde oplæg her:Inspirationsoplæg om en national ensomhedsstrategi

Vil du også gerne møde nye mennesker?

Så se hvilke aktiviteter Caritas organiserer; vi har vores Gåklub, ældrecaféer og Læseklubber/møder, som du fast kan deltage i – og derudover SOS Forbøn og Åben Rådgivning, som du kan søge støtte og hjælp hos. Se dem alle HER
Og så kommer der nye og spændende aktiviteter igen efter sommer.

Og huske på – ALLE er altid velkomne!