Caritas vil nå ud til flere ældre - Caritas Danmark
STØT
I DAG
 

Caritas vil nå ud til flere ældre

Antallet af ældre stiger stødt i Danmark og blandt mange ældre og seniorer gemmer der sig et ønske og et behov for større social kontakt og fællesskab. Det er også tilfældet i hovedstadsområdet, og derfor vil Caritas fremadrettet skabe større rum og mulighed for, at ældre og seniorer kan mødes i Caritas Center Stenosgade, deltage i aktiviteter og danne lokale fællesskaber.

Vi må dog ikke glemme, at mennesker ikke er ens – og det er interesser og behov heller ikke. Vi vil gerne udvikle aktiviteter, der har til hensigt at skabe netværk og øge livskvaliteten på tværs af forskellige interesser og mennesker. Derfor har vi brug for både mænd og kvinder i aldersgruppen 60 år+, som kan bidrage med deres besyv, ideer, input og forslag til, hvordan ældreindsatsen i deres øjne kan udfolde sig i Caritas Center Stenosgade.

Caritas har nu én ældregruppe, og vi vil have flere endnu!

For et år siden åbnede Caritas Center Stenosgade – Caritas’ første nationale center centralt placeret på Vesterbro. Caritas har igennem centeret haft fokus på at skabe et samlingssted for karitativ støtte, hvor netværk, solidaritet og fællesskab er fællesnævnerne for de forskellige tilbud. Caritas’ ældrecafé er en af de aktiviteter, der er igangsat i centeret.

Ældrecaféen har til at starte med tiltrukket mange filippinske kvinder. Hver onsdag mødes de, spiser, griner, taler, laver håndarbejde sammen og tager regelmæssigt på udflugter. Vores frivillige aktivitetsleder har gjort et stort og flot stykke arbejde for at binde denne gruppe sammen, og vi ønsker at kunne skabe lige så stor sammenhængskræft i de nye grupper, som vi vil sætte op.

Vi vil nemlig gerne starte flere nye grupper op bestående af mere varierede grupper af ældre, herunder også mænd. Tanken er, at grupperne vil samles om forskellige aktiviteter og/eller interesser – dette kunne være blomsterbinding, foredrag, kor, fællesspisning, skak, gymnastik, en herrefisketur eller noget helt andet. Og det er her, hvor vi har brug for gode input.

Fortæl os hvad der har interesse

For at kunne udvikle de helt rigtige former for ældregrupper og aktiviteter, har vi dog brug for at få tale med ældre og seniorer, der kunne have interesse i at deltage i aktiviteter og danne nye fællesskaber hos os.
Så hvis du selv er i aldersgruppen 60 år+ så skriv en SMS eller mail med dit telefonnummer til projektkoordinator Christa på ckk@caritas.dk eller telefonnummer 5252 9581. Så tager hun kontakt til dig og sætter en samtale op, hvor I kan tale om dine forslag og ideer til Caritas’ ældreindsats.

Hører du ikke til målgruppen, men vil du gerne engagere dig på frivilligt plan i vores ældreindsats? Så tag ligeledes kontakt til Christa og hør om mulighederne.

 

Vil du gerne modtage enten en SMS besked eller en mail, når der er særlige ældreaktiviteter, udflugter eller andre begivenheder?

Modtag en MAIL ved at skrive dig op til vores Caritas SeniorNyt HER

Eller skriv en SMS til 5252 9581 med dit navn og teksten Seniornyt, så vil du fremadrettet modtage information via SMS.