Caritas støtter lovforslag om afskaffelse af Au Pair-ordningen - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Caritas støtter lovforslag om afskaffelse af Au Pair-ordningen

”Au pair-ordningen bør afvikles på grund af de problemer, den skaber for de personer, der vælger at komme til landet som au pair. Ordningen fungerer i praksis som billig hushjælp til danske familier på vilkår, som ikke stemmer overens med det danske arbejdsmarked”.

Det siger Jann Sjursen, generalsekretær for Caritas Danmark. Organisationen støtter derfor et lovforslag fra Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om at afskaffe au pair-ordningen:

”Reglerne i sig selv giver også anledning til et ulige forhold mellem au pair og værtsfamilie med risiko for misbrug af forskellig art. Problemerne med ordningen er ikke blevet løst trods gentagne forbedringer af forholdene for au pairer, senest med regelændringen i 2015,” udtaler Jann Sjursen.

Hvis ikke Folketinget afskaffer au pair-ordningen, foreslår Caritas Danmark i et høringssvar, at der indføres en godkendelsesordning for værtsfamilier, og at formidlingen af au pairs til Danmark sker gennem godkendte danske organisationer. Endelig skal opholdstilladelsen være knyttet til au pairen.

Læs høringssvaret i sin helhed her