Caritas støtter sultkatastrofen i Sydsudan med 5,1 millioner kroner - Caritas Danmark
STØT
I DAG
 

Caritas støtter sultkatastrofen i Sydsudan med 5,1 millioner kroner

Den voksende sultkatastrofe og væbnede konflikter i Sydsudan har sendt millioner af mennesker på flugt internt i landet og nabolandet Uganda. Over en million mennesker er i overhængende fare for at sulte og har hårdt brug for fødevaresikkerhed. Det anslås, at omkring 270.000 børn lider af akut underernæring.

“Sydsudan er ved at kollapse og de fattige er ubevæbnede og lider. Uden nødhjælp vil situationen blive endnu værre og folk vil dø,” fortæller biskop Erkolano Lodu Tombe, præsident for Caritas Sydsudan og biskop af Yei.

Biskop Tombe fortæller, at der nu er omkring 1,8 millioner interne fordrevne i Sydsudan og 1,5 flygtninge til nabolandene. FN vurderer, at 5,8 millioner mennesker vil have behov for nødhjælp i Sydsudan i 2017.

Caritas er til stede

Caritas har gennem sine netværk adgang til alle syv bispedømmer i Sydsudan og de mest øde egne. Det samme gælder flygtningelejren Bidi Bidi i det nordlige Uganda, der huser mere end 220,000 flygtninge og er verdens anden største.

I begge områder er det hårdt brug for brug for hjælp til at redde liv, bekæmpe den alvorlige fødevaresituation og fordrivelser af mennesker.

Hjælp på vej

Caritas Danmark støtter indsatsen i Bidi Bidi lejren i Uganda med 3,5 mio. kroner og indsatsen i Sydsudan på 1.623.427 kroner. Bevillingen til Uganda kommer fra en særpulje hos UM, mens midlerne til Sydsudan kommer fra UM’s flexmidler.

Med midlerne vil Caritas gennem sine lokale partnere forbedre levevilkårene for 3,600 sydsudanesiske familier i Bidi Bidi lejren og hjælpe interne fordrevne flygtninge i Sydsudan med fødevaresikkerhed.