article

Nyheder

Hele verdens Caritas samlet i Rom

Begivenheden begyndte med messe i Peterskirken med Pave Frans, der i sin prædiken talte om Caritas’ rolle i verden og i den katolske kirke. Og søndag aften var det den nye præsident for Caritas, kardinal Luis Antonia Tagle fra Manila, Filippinerne, der talte ved afslutningsmessen.

Læs mere

Nepal ramt af endnu et voldsomt jordskælv

Nepal blev rystet af et massivt jordskælv på 7,4 på Richterskalaen kl. 12.56 i dag, efterfulgt af en række store efterchok.

Læs mere

Hjælpearbejdet fortsætter i Nepal

For to uger siden ramte det ødelæggende jordskælv Nepal og nabolandene. Nepals myndigheder rapporterer om 7.903 omkomne og 17.803 tilskadekomne, herunder er 288.798 huse styrtet sammen og 254.112 huse har lidt store skader. Der arbejdes fortsat for, at nå ud til de mange nødstedte.

Læs mere

Ny medarbejder til Nødhjælpsteamet

Caritas byder Lotte Pérez Valera Jensen velkommen som ny programkoordinator til Nødhjælpsteamet. Hun tiltrådte stillingen 4. maj.

Læs mere

Caritas udvider indsatsen i Nepal

Det kraftige jordskælv på 7,9 på Richter skalaen som ramte Nepal den 25. april formodes at have dræbt over 5.000 mennesker, men Nepals premierminister vurderer, at tallet er op mod 10.000, og omkring 6.700 er sårede. Redningsaktionen fortsætter og Caritas arbejder hårdt for at hjælpe de nødstedte.

Læs mere

Jordskælv i Nepal: Nødhjælp har topprioritet

Der meldes om over 4.000 omkomne og 6.000 sårede. Eksperter mener, at antallet er langt større, da mange mennesker stadig er fanget under ruinerne.

Læs mere

Brev til det Europæiske Råd: Der er brug for handling nu, ikke blot erklæringer

"Denne massedød i Middelhavet er en tilbagegang for det europæiske projekt baseret på solidaritet og beskyttelse af ethvert menneskes værdighed. Den europæiske union og dets medlemslande opfordres derfor på det kraftigste til at ændre på dets migrationspolitikker." 

Læs mere

Caritas Europa: Vi har brug for mere af Europa i Middelhavet

Caritas Europa er dybt chokeret over den mareridtsagtige tragedie, som fandt sted ud for den libyske kyst i slutningen af april, og frygter at endnu en magtdemonstration af ”fort Europa” ødelægger det europæiske projekt, som er baseret på solidaritet og forsvar af ethvert menneskes værdighed.

Læs mere

Danskernes opbakning til udviklingsbistanden er faldet

En ny undersøgelse, igangsat af Udenrigsministeriet, peger på at danskernes opbakning til udviklingsbistanden er faldende.  På blot fem år er opbakningen faldet fra 76 % til 61 %.

Læs mere

Caritas medarbejder omkommet i Syrien

Tirsdag d. 7. april blev Safouh Al-Mosleh, som var ansat hos Caritas Syrien, dræbt i sit hjem i Aleppo i Syrien.

Læs mere

Sider

Artikler

Giv et bidrag


Støt via MobilePay: 6079 1887

Støt via SMS! Send en sms med teksten CARITAS til 1231 og støt med 100 kroner + alm. sms takst
Betal sikkert med: