article

Nyheder

Udviklingen har ladt de mest udsatte grupper i stikken

FN’s ’Human Development Report 2016’, blev lanceret i FN-Byen tirsdag d 21.marts. Rapporten kigger på alle verdens landes udviklingsniveau ud fra ikke blot et økonomisk perspektiv, men også ud fra en menneskelig målestok.

Læs mere

Sultkatastrofe i Afrika

I februar slog FN alarm. Millioner af mennesker sulter i fire lande i Afrika: Yemen, Nigeria, Somalia og Sydsudan. Fælles for de fire lande er, at de har oplevet en langvarig tørkeperiode. Samtidig er landene prægede af krigshandlinger. Den kombination har skabt en desperat situation for indbyggerne, som lige nu mangler mad. Der er derfor et enormt behov for hjælp udefra.

Læs mere

Biskop Czeslaw: Der er problemer med jordpersonalet - men vi er Guds medarbejdere

At paven kommer med stærke udtalelser er kendt. Og pave Frans kommer ofte til tops i alverdens medier, når han udtaler sig. Det uanset om det er om fattigdom, menneskehandel, flygtningekrisen eller andet.

Læs mere

Caritas mødtes med ministeren

Ministeren havde inviteret til et hilse-på-møde for at få en større forståelse for Caritas Danmarks arbejde, Caritas-netværket og for at høre mere om de lande, hvor Caritas er til stede.

Læs mere

Nordisk møde i Caritas

I sidste uge mødtes de fem nordiske Caritas organisationer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island i Oslo. Generalsekretær Jann Sjursen deltog på vegne af Caritas Danmark.

Læs mere

Få skattefradrag med MobilePay

Nu er det muligt at få skattefradrag for de donationer til Caritas, som du betaler via MobilePay. Samtidig kan du vælge, at støtten skal gå til et bestemt formål. 

Det er nemt, hurtigt og sikkert. 

Læs mere

Danmarks Indsamling '17: Skolehaver sikrer frokost i Uganda

Skoledagen er præget af sult for mange elever i Soroti-distriktet i det nordøstlige Uganda. Ofte må de klare sig igennem en hel dag uden mad. Et skolehaveprojekt skal ændre på det.

Læs mere

90 millioner kroner til verdens sultende børn

Ved årets Danmarks Indsamling samlede danskerne 90.061.627 kroner ind til bekæmpelse af sult blandt børn i verden.

Læs mere

Moder Teresa hos Caritas

”Det gjorde et uforglemmeligt indtryk på mig. Dødens forgård og børnehjemmet sender én gennem hele følelsesregisteret”, siger Bjarne H. Sørensen.

Læs mere

Den nye udviklingsstrategi er en god ramme

”Det skaber forhåbentlig ro om indholdet af den danske udviklingsbistand, at der er indgået et meget bredt forlig. Til gengæld er der fortsat brug for at kæmpe for en højere bistand end 0,7% af BNI for at realisere indholdet,” siger generalsekretær Jann Sjursen.

Læs mere

Sider

Giv et bidrag


Støt via MobilePay: 6079 1887

Støt via SMS. Send en sms med teksten CARITAS til 1231 og støt med 100 kroner + alm. sms takst
Betal sikkert med: