article

Nyheder

Forrygende juleindsamling 2016

Det er et rigtigt flot resultat, som vil være til glæde og gavn for mange flygtningefamilier og familier, som bor i landsbyerne omkring de store lejre i Tchad, der huser over 300.000 flygtninge fra Darfur.

Læs mere

Ny administrationschef i Caritas

Mariann kommer fra en lignende stilling hos Birkerød Sogn, hvor hun havde ansvaret for personalet, den daglige administration, økonomi og bygningsvedligeholdelse.

 

Læs mere

Hjælp Syrien

Den langvarige borgerkrig i Syrien har omfattende konsekvenser for millioner af syrere. De seneste tal viser, at der er er 6,3 millioner internt fordrevne inde i Syrien, mens mere end 4,8 millioner syrere er flygtet til de omkringliggende lande for at søge beskyttelse fra krigens rædsler. Hundredtusinder er blevet dræbt i krigen, mens op imod 3 millioner syrere er blevet livsvarigt invaliderede.

Læs mere

Hjælp på vej til Rwanda

Rwanda råder over Mahama flygtningelejren i den sydøstlige del af landet. Lejren huser mere end 50.000 flygtninge, og er derved den største i landet. De mange flygtninge er siden april 2015 strømmet til fra nabolandet Burundi på grund af politiske konflikter.

Læs mere

Syria: Peace is Possible

De sidste dage er angrebene i den østlige del af Aleppo eskaleret og har tvunget tusindvis af civile på flugt til andre dele af byen. Adskillelige mennesker er angiveligt blevet dræbt og det anslås at omkring 37.000 mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem siden i lørdags. Endnu flere forventes at flygte de kommende dage. Der er stort behov for humanitær hjælp og sikkerhed.

Læs mere

Forebyggelse er bedre end helbredelse

Et samarbejde mellem Caritas Jordan og Caritas Danmark skal hjælpe patienter med kroniske sygdomme på et Caritas-center i Jabal Amman i Jordan. Træningen bliver givet til personalet på centeret og skal i det lange løb øge opmærksomheden på kroniske sygdomsbehov, både hos personale og patienter. Projektet understøttes af Caritas' nye publikation, Social Justice and Equality in Europe.

Læs mere

Caritas støtter orkanens ofre i Haiti

Caritas Danmark støtter den fælles indsats for at hjælpe lokalbefolkningen på fode igen med 100.000 kr. Lige ny er fokus på at uddele mad og hygiejnepakker til 2.850 berørte familier.

Læs mere

Caritas: Vis mod til at tænke langsigtet – nationalt og globalt

Caritas' vision er en verden, hvor ingen mennesker lider nød, hvor fred og retfærdighed råder, og hvor mennesket har frihed til at realisere sit fulde potentiale, ja, hvor hele skaberværket er i harmoni.

Læs mere

Juleindsamling 2015: Byggeriet af lagerbygningerne skrider frem

I Uganda skulle Caritas' teamleder Betina se, hvordan det går med byggeriet af fire lagerbygninger, der kan beskytte fattige bønders afgrøder mod tyveri samt vind og vejr.

Læs mere

Giv flygtninge en bedre hverdag i Tchad

Caritas’ juleindsamling 2016 hjælper flygtningefamilier, som er flygtet fra konflikten i Darfur i Sudan og familier, som bor i landsbyerne i nærheden af de store flygtningelejre.

Læs mere

Sider

Artikler

Giv et bidrag


Støt via MobilePay: 6079 1887

Støt via SMS! Send en sms med teksten CARITAS til 1231 og støt med 100 kroner + alm. sms takst
Betal sikkert med: