Giv familier mad på bordet og gavn klimaet - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Giv familier mad på bordet og gavn klimaet

Fasteindsamling: Hjælp sårbare flygtningefamilier i Uganda

I Uganda står mange familier lige nu i en desperat situation. Familierne er afhængige af brænde for at kunne få mad på bordet, men træerne i deres område er ved at slippe op. Det har store konsekvenser for både familierne og for klimaet, at træerne forsvinder.

Det at lave mad over indendørs bål, som familierne gør, har også store konsekvenser for deres helbred. Hvert år dør mange små børn af lungebetændelse forårsaget af soden fra bål. Den farlige røg fra bål til madlavning dræber hvert år flere end malaria og turbekulose til sammen.

Du kan hjælpe familierne ved at give dem et solcelledrevet mikrokøkken, så de ikke længere behøver at lave mad over bål. Dermed gør du en forskel for både klimaet og familiernes helbred.

Så langt rækker dit bidrag

Det koster 250 kr. at redde to ton træer fra at blive fældet i år og fremover.
Det koster 500 kr. at fritage en person fra at bruge 1.000 timer om året på at samle brænde – nu og fremover.
Det koster 1.600 kr. at give en familie et solcelledrevet mikrokøkken. Familierne betaler også selv et mindre beløb.

Elisabeth bruger 36 timer om ugen på at samle brænde

Kan du forestille dig at bruge op til 36 timer om ugen på at samle brænde? Og så tilmed gøre det i 30-40 graders varme?

Sådan er hverdagen for 45-årige Elisabeth, der bor i den store BidiBidi-flygtningelejr i Uganda. Elisabeth er enke og eneforsørger af seks mindreårige børn.

Elisabeth er afhængig af brænde til at lave mad, og brændet samler hun selv. Sådan er vilkårene for de fleste af lejrens kvinder og i mange tilfælde også børn, som hver især bruger mange timer ugentligt på at samle brænde.

 

Din støtte er afgørende

Heldigvis er der et alternativ til brænde i form af solcelleenergi. Med din støtte kan Caritas give kvinder som Elisabeth adgang til et solcelledrevet mikrokøkken, så de ikke længere behøver at bruge så meget brænde.

Dermed gør du en forskel for det lokale klima og miljø, samtidig med at du giver Elisabeth bedre mulighed for at forsørge sin familie.

Dit bidrag er fradragsberettiget, og Caritas indberetter det helt automatisk til SKAT for dig.