Støt piger i Uganda - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Støt piger i Uganda

Giv bind til piger i Uganda – og vær med til at sikre deres skolegang

I Uganda har mange piger ikke råd til bind. De har heller ikke adgang til rent vand og ordentlige toiletfaciliteter, når de har menstruation. De kommer derfor ikke i skole og går i gennemsnit glip af 11 % af deres skolegang. Nogle dropper helt ud af skolen.

Dit bidrag går til at hjælpe pigerne i Uganda ved at uddele hygiejnekits og genanvendelige bind, bygge kønsopdelte latriner med lås og aftabuisere menstruation gennem undervisning og oplysning.

Et hygiejnekit bestående af genanvendelige bind, underbukser, sæbe og en spand koster 140 kr.

Hjælp piger i Bidi Bidi-flygtningelejren i Uganda med at få en uddannelse ved at give et bidrag her:

Hjælp piger som Sanga Samia med at få en uddannelse

”Når jeg bliver voksen, vil jeg gerne være statsminister,” fortæller 16-årige Sanga Samia. Hun bor i Yumbe, det område i det nordvestlige Uganda, hvor Afrikas største flygtningelejr, Bidi Bidi, ligger.


De fleste piger på Sangas alder er ellers for længst droppet ud af skolen. Når de først har fået deres menstruation, er det for manges tilfælde ikke muligt at holde fast i en normal hverdag med skolegang og lektier.

Sanga går på Hilltop Primary School, der er en af de skoler, som du kan støtte med genanvendelige bind, rent vand og ordentlige toiletforhold.