Gense fyraftensmødet: Længsel…hjem…hvad vil det sige at høre til? - Caritas Danmark

Fyraftensmøder

Længsel…hjem…hvad vil det sige at høre til?

Hvad vil det sige at høre hjemme et sted? Hvad sker der når mennesket forlader sit hjem? Hvor længe varer længslen? Nedarves længsel? Kan man længes efter et hjem som måske aldrig har fandtes?
Caritas Læseklub har inviteret forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen; forfatter, journalist og radio/tv-vært Rushy Rashid Højbjerg og forfatter og journalist Paula Larrain til en samtale om begreberne ’hjem’ og ’længsel’.

 


Hvad vil det sige at høre hjemme et sted? Hvad sker der når mennesket forlader sit hjem? Hvor længe varer længslen? Nedarves længsel? Kan man længes efter et hjem som måske aldrig har fandtes?

Caritas Læseklub har inviteret forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen; forfatter, journalist og radio/tv-vært Rushy Rashid Højbjerg og forfatter og journalist Paula Larrain til en samtale om begreberne ’hjem’ og ’længsel’. Alle tre har de på egen hånd oplevet generationsfortællingen om to hjem, længslen og splittelsen af at være tilknyttet to hjem og to kulturer.

Siris familie stammer fra Færøerne, og hun undersøger igennem sit forfatterskab den længsel og fortælling om hjemlandet, som gives videre gennem generationer.
Rushy kom til Danmark som ni-årig fra Pakistan og har i sin karriere som forfatter og tv/radio-vært beskrevet og undersøgt, hvordan opvæksten og livet mellem to kulturer ser ud.
Paula har ligeledes i sin karriere haft fokus på, hvad det vil sige, at have et ben i to lande og to kulturen. Hun kom selv til Danmark som ni-årig med sine forældre, der var politiske flygtninge fra Chile.

Samtalen tager udgangspunkt i Siris anmelderroste roman Ø, en slægtsroman og en kærlighedsfortælling om udvandring og familieforhold på tværs af Atlanterhavet.

Ø handler om en ung kvinde der længes hjem til et land, hvor hun aldrig har boet. Hendes bedsteforældre udvandrede fra Færøerne til Danmark lige før besættelsen, og da de døde tog de det meste af historien om deres liv med sig i graven. Nu rejser deres barnebarn tilbage til Færøerne. »Jeg ville gerne have, at et kim i mig var opstået her og hørte til, del af stenen, den grønne luft.«

Det er ikke nødvendigt at have læst bogen Ø for at kunne følge med i arrangementet.
I Caritas Læseklub læser vi bøger omhandlende flugt, fattigdom, migration, og alt det der binder os sammen som mennesker; nemlig længsel, håb, drømme og meget mere. Alle er velkomne til at deltage fysisk eller online. Læs mere om Læseklubben og de værker vi læser os igennem her: www.caritas.dk/laeseklub