Greens on Wheels - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Greens on Wheels

Når næstekærlighed og kampen mod madspild går hånd i hånd

Hver uge laster vi varevognen med kassevis af overskudsfrugt og -grønt, som vi bringer ud til udsatte kvinder og børn i hovedstaden.

Greens on Wheels er opstået ud fra et hensigten om at kombinere socialt arbejde og bæredygtighed. Caritas tror på, at det er muligt at hjælpe udsatte mennesker samtidig med at vi hjælper miljøet.
Årligt bliver der i Danmark smidt 540.000 tons spiseligt mad ud – og det vil vi forsøge at gøre op med.

 

En gang ugentligt modtager Caritas frisk og næringsrigt overskudsfrugt og -grønt doneret fra den private virksomhed Fresh.land.  Dette overskud kører Caritas’ frivillige chauffører ud til udvalgte sociale projekter, hvor udsatte og sårbare kvinder og børn får gavn af de lækre råvarer. De forskellige stop på ruten tæller foruden Caritas’ eget Madfællesskab (et ensomhedsbekæmpende projekt for ældre migranter) et krisecenter for voldsramte kvinder og børn og et center for ukrainske flygtninge.
I alt får omkring 120 kvinder og børn gavn af overskuddet hver uge.

 

“Det er forskelligt fra gang til gang, hvor meget vi modtager. Der er uger, hvor vi modtager mere, end vi kan fordele mellem vores faste samarbejdspartnere, og så har vi aftaler med andre steder, der kan få nytte af råvarerne. Herunder et suppekøkken for socialt udsatte og hjemløse og endnu et center for ukrainske kvinder og børn, der er flygtet fra krigen”, siger Christa Kranich – national programkoordinator i Caritas.
Det er fantastisk at se, hvordan – særligt – børnenes øjne lyser op, når de løber du til varevognen og åbner op for de lækre appelsiner, avokadoer og bananer, der står klar til dem”. De kvinder og børn vi leverer til har ikke det økonomiske råderum til at indkøbe frisk frugt og grønt, så det betyder meget for deres livsglæde og for at de kan få en varieret og næringsrig kost”.

 

Caritas har overtaget teten fra Vesterbro Mad, der i sin tid udklækkede konceptet. En stor tak for at give stafetten videre med dette smukke projekt og ikke mindst en hjertens tak til Fresh.land for at donere de lækre produkter.