Jubilæumsindsamling - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Jubilæumsindsamling

Hjælp flygtningefamilier i verdens brændpunkter

Caritas Danmark blev grundlagt for 75 år siden i kølvandet på anden verdenskrig, for at hjælpe flygtninge i Europa.

100 mio. mennesker er p.t. på flugt fra deres hjem pga. krige, katastrofer og fattigdom hvilket er et rekordhøjt antal. Desværre er der lige så meget brug for Caritas nu, som der var for 75 år siden.

Jubilæet bliver derfor markeret med en indsamling, som går til at hjælpe flygtningefamilier i verdens brændpunkter. Caritas Danmark er engageret i at hjælpe flygtninge og internt fordrevne fra Syrien, Myanmar, Sydsudan og Ukraine som p.t. er nogle af verdens største flygtningekriser.

”Pastor Knud Ballin grundlagde sammen med dr. Kaj F. Meldahl for 75 år siden Caritas Danmark i kølvandet på 2. verdenskrig, hvor de organiserede nødhjælp til flygtninge i Europa. Antallet af flygtninge har i år slået en kedelig rekord.

Flere end 100 mio. mennesker er på flugt fra deres hjem pga. krige, katastrofer og fattigdom. Der er derfor mere end nogensinde brug for Caritas Danmark, og jeg opfordrer derfor alle til at bidrage rundhåndet til kollekten søndag d. 28. august, som går til at hjælpe flygtningefamilier i verdens brændpunkter”.

Biskop Czeslaw.

 

En af de familier som har fået hjælp af Caritas, er Abdul Rahmen og hans datter Sangida som er rohingya-flygtninge fra Myanmar. Abdul var netop blevet far, da regeringshæren i 2017 angreb hans landsby, skød hans kone i ryggen og tvang ham på flugt med sin blot fire måneder gamle datter.

Under flugten måtte Abdul bede ammende kvinder om at give sin datter bryst, så hun ikke døde af tørst og sult. Heldigvis overlevede de begge og de bor nu i verdens største flygtningelejr i Cox’s Bazar i det sydøstlige Bangladesh som er støttet af Caritas Danmark.