HJÆLP SÆRLIGT SÅRBARE BØRN I LIBANON - Caritas Danmark

HJÆLP SÆRLIGT SÅRBARE BØRN I LIBANON

ADVENTSINDSAMLING: Hjælp børn med særlige behov i det kriseramte Libanon med at komme i skole

Libanon er ramt af flere alvorlige kriser på én gang og situationen i landet forværres fra dag til dag. Caritas Danmarks adventsindsamling går derfor i år til at hjælpe nogle af de børn som er mest sårbare i Libanon lige nu.

Børnene har forskellige mentale og fysiske handicap. Det er børn som f.eks. er døve, har Downs syndrom, autisme og forskellige indlæringsvanskeligheder. Caritas driver fire specialskoler i Libanon. Skolerne sørger for at børnene modtager undervisning og får den hjælp og støtte, de har brug for.

Lige nu har børnene akut brug for din hjælp. Mange elever har været tvunget til at droppe ud af skolen, fordi deres forældrene ikke har råd til at betale for transporten til og fra skolen, da priserne på benzin og transport er mangedoblet på grund af krisen i landet.

Din støtte giver børn med specielle behov mulighed for at komme tilbage i skole og få den hjælp de har brug for, for at kunne gennemføre en uddannelse.

(Du får automatisk et gavebevis sendt til din e-mail, som du kan printe og give i julegave)

Krisen i Libanon

De seneste års politiske uro, COVID-19, krigen i Syrien og eksplosionerne i Beirut har ført Libanon ud i en dyb økonomisk, politisk og sundhedsmæssig krise.

Inflationen er eksploderet og priserne er i nogle tilfælde steget med mere end 300 procent, hvilket betyder, at mange har svært ved at få råd til bl.a. fødevarer og basale ydelser.

55 procent af Libanons befolkning lever ifølge FN nu under fattigdomsgrænsen. Der bor desuden omkring 1,5 millioner syriske flygtninge Libanon, hvilket udgør ca. en fjerdedel af landets befolkning.

Libanon har åbnet grænserne for at hjælp de syriske familier, men nu er landet selv ramt af flere katastrofer på samme tid.

På Caritas’ skoler i Libanon får sårbare børn med særlige behov både omsorg og uddannelse.

Om Caritas

Caritas Danmark er medlem af det verdensomspændende netværk Caritas Internationalis (CI), som blev grundlagt i 1951. Med 162 medlemsorganisationer er Caritas Internationalisen af de største aktører i verden inden for nødhjælps- og udviklingsarbejde.

I 2020 brugte vi kun 7 % på administration.