Hjælp Ukraine - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Hjælp Ukraine

Krig i Ukraine

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte konføderationen af nationale Caritas-organisationer en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medførte for civilbefolkningen i landet.

Takket være dit bidrag kan vi fortsætte med at uddele fødevarer, rent drikkevand, hygiejneprodukter, varmt tøj og andre basale fornødenheder til krigens ofre – i Ukraine, men også i nabolandene Moldova og Rumænien, hvortil tusindvis af mennesker er flygtet siden invasionen.

Støt Ukraine her:

Ilyena flygtede med sin nyfødte søn. Faren måtte blive tilbage

Den 4. marts 2022 forlod Ilyena sit hjem i Kharkiv i den østlige del af Ukraine. Da bomberne begyndte at falde, søgte hun tilflugt på en metrostation sammen med sin mand, Andrej, og deres ni-måneder gamle søn, Bagdan.

Udenfor kunne hun høre bomber. Hun frygtede for sin søns sikkerhed. Far, mor og barn begav sig derfor afsted til hovedbanegården for at tage toget til Lviv i den vestlige del af landet. Men da de nåede frem til banegården, var det umuligt at få en plads ombord på toget, og de besluttede sig for at flygte i deres bil.

Efter seks dages kørsel nåede Ilyena sammen med sin søn, Bagdan, frem til den polske grænse, hvor de blev taget imod af frivillige fra Caritas, der indkvarterede dem.

Lyt til vores podcast om Ukraine:

Caritas Danmark fik via en hurtig indsats en ekstrabevilling på 8,7 millioner kr. fra Udenrigsministeriet til Ukraine, og på grund af vores deltagelse i TV-indsamlingen ’Sammen for Ukraine’ i marts-måned kunne yderligere 3,35 millioner kr. sendes til det krigsramte land og nabolandene.

Derudover har private bidragsydere støttet ofrene for krigen i Ukraine gennem Caritas med 2,5 millioner kr.