Hjælp Ukraine - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Hjælp Ukraine

Angreb på civile

De russiske missilangreb på ukrainske byer rammer civile beboelsesområder. Medarbejdere og frivillige fra de lokale Caritas-kontorer på tværs af landet kan ofte rykke hurtigt ud for at hjælpe ofrene for ødelæggelserne.

Caritas når de allermest sårbare

Caritas er til stede med flere end 65 lokale afdelinger fordelt på tværs af hele Ukraine, og vi har derfor mulighed for at nå ud til og hjælpe de mest sårbare.

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte konføderationen af nationale Caritas-organisationer en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medførte for civilbefolkningen i landet.

Takket være dit bidrag kan vi fortsætte med at uddele fødevarer, rent drikkevand, hygiejneprodukter, varmt tøj og andre basale fornødenheder til krigens ofre – i Ukraine, men også i nabolandene Moldova og Rumænien, hvortil tusindvis af mennesker er flygtet siden invasionen.

Støt Caritas’ hjælpearbejde i Ukraine her:

I begyndelsen af krigen havde Caritas særligt fokus på hjælp til folk på flugt.  Caritas mødte folk på banegårde og stationer med varm mad og vand og et midlertidigt sted at være, tæpper, psykologisk førstehjælp og hjælp til transport. I Ukraine er der nu fokus på at give nødhjælp de mest sårbare.

Lyt til vores podcast om Ukraine:


Af hjertet tak for den store opbakning!

Caritas Danmark har indtil videre mere end 20 millioner kroner fra private bidragsydere og Danida/Udenrigsministeriet til hjælpearbejde i Ukraine og de omkringliggende lande