Hjælp Ukraine - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Hjælp Ukraine

Hjælp Ukraine – risikerer at dø af kulde

Siden oktober har hundredvis af ukrainske byer stået uden strøm, vand og varme. Mange byer er mørklagte som følge af de russiske bombardementer. Situationen er meget kritisk for befolkningen, nu hvor vi går ind i den kolde og mørke vinter.

Caritas er til stede med hjælp tæt på frontlinjen i det østlige Ukraine. I den sønderbombede ukrainske havneby Mykolajiv uddelte Caritas for nyligt 20.000 liter rent drikkevand og varmt tøj til lyden af russiske bombardementer. Store dele af byen ligger i ruiner, og mange af byens indbyggere er helt afhængige af hjælp for at kunne klare sig igennem vinteren.

Dit bidrag går derfor til uddeling af mad, vand, varmt tøj, tæpper og brændsel samt etablering af modtagecentre med generatorer og vandvarmere. Med din hjælp kan Caritas også sætte nye vinduer og døre i ødelagte huse og lejligheder, så de er bedre isolerede.

Støt Ukraine her:

”Vinteren er over os, og jeg frygter, at det bliver den værste i Ukraines historie”

  • Odarka Bordun, ansat i Caritas Ukraine

Hjælp til Ukraine

Når strømmen går i de ukrainske byer på grund af russiske angreb på landets kritiske infrastruktur, må Caritas bruge lys fra lommelygter og billygter til at dele nødhjælpen ud – men arbejdet fortsætter. Caritas Ukraine uddeler flere steder dagligt et varmt måltid mad.

 

Et varmt måltid mad til ukrainske børn