Hjælp befolkningen i Ukraine - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Hjælp befolkningen i Ukraine

Hjælp befolkningen i Ukraine

Lad os bevare roen.

Lad os handle klogt og bevidst og være kritiske i forhold til misinformation. Kaos og panik er vores fjende. Lad os holde sammen.

Pas på dig selv og dine kære!

Få timer efter de russiske styrker rykkede ind i Ukraine lagde vores partner Caritas Ukraine denne besked op på deres facebook. Vores tanker er med dem og den Ukrainske befolkning.

Caritas Ukraine har hjulpet den mest udsatte og sårbare del af befolkningen i det østlige Ukraine siden 2014, og de har i flere måneder forberedt arbejdet på at det værste kunne ske.

Det er desværre sket nu, og Caritas Ukraine har brug for vores hjælp og støtte til at fortsætte og udvide hjælpearbejdet.

Ruslands eskalering af konflikten vil uundgåeligt føre til en kolossal humanitær katastrofe.  Efter otte års krig er fattigdommen allerede steget markant, særligt langs den 420 kilometer lange frontlinje i den østlige del af landet, hvor hverdagen er en kamp for overlevelse.

Caritas Ukraine har siden sommeren 2021 været i gang med at forberede nødhjælpsarbejdet til en eventuel eskalering af konflikten. I de sidste to måneder er forberedelserne intensiveret.

Caritas har et særligt fokus på at hjælpe børn, der er fanget i krigen.

Om Caritas

Caritas Danmark er medlem af det verdensomspændende netværk Caritas Internationalis (CI), som blev grundlagt i 1951. Med 162 medlemsorganisationer er Caritas Internationalisen af de største aktører i verden inden for nødhjælps- og udviklingsarbejde.

I 2020 brugte vi 7 % på administration.