Husker du? - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Husker du?

Husker du?


Der bliver sat ord på gamle minder og erindringer i Caritas Danmarks seniorgruppe Fortæl for Livet. Til foråret opstartes der endnu en gruppe.

Fortæl for Livet er en gruppe, hvor ældre kan mødes og fortælle, lytte og være vinder til hinandens livshistorier.

Et vidne til din historie

Mange ældre har mistet de mennesker, som har kendt dem siden de selv var børn. De mennesker, der har været vidne til deres liv og historie. Det kan for nogle føre til ensomhed og en fornemmelse af en tabt identitet. Gennem Fortæl for Livet får man mulighed for at skabe nye relationer og dele sin historie med andre. Man får nye vidner til sit liv.

Birte Mandrup Christensen var med i den første Fortæl for Livet gruppe, og hun genkender fornemmelsen af at mangle nogen, der kender hendes livshistorie.

”Vi var fem søskende. Alle de andre døde af alvorlige sygdomme. Jeg har ikke længere nogen, som kender mig fra da jeg var barn. Så jeg kan godt genkende det med, at der ikke længere er en jeg kan spørge – husker du?”, siger Birte.

Birte har et godt socialt netværk, blandt andet i menigheden i Jesu Hjerte kirke, men for andre kan Fortæl for Livet også være en vej ud af ensomhed.

”Jeg har så i stedet en masse gode relationer i kirken, men jeg tror der er mange, som måske har mistet de fleste af deres jævnaldrende og er ensomme. De kan have glæde af at være i en gruppe som Fortæl for Livet, hvor man trygt kan fortælle om og sætte ord på sit liv”, siger Birte.

Vil du gerne være ny deltager i forårets nye Fortæl For Livet gruppe?
Hvordan foregår det?
Der er fire til seks deltagere i gruppen samt en uddannet gruppeleder. Vi mødes en hverdag om uge over en periode på 8-10 uger i Caritas Center Stenosgade (Stenosgade 4A,1616 København V).

Gruppelederen guider samtalen og sørger for at alle bliver hørt og spørger ind til fortællingerne, så de bliver vedkommende for hele gruppen. Man vælger selv hvad man vil fortælle, og det der fortælles i gruppen behandles fortroligt. Både deltagere og gruppeledere har tavshedspligt.

Fortæl for Livet starter et nyt i forløb i foråret. Hvis du har lyst til at være med, så kontakt venligst Christa Kranich fra Caritas på telefon 52 52 95 81 eller på e-mail ckk@caritas.dk