Min uge hos Caritas Danmark - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Min uge hos Caritas Danmark

Min uge hos Caritas Danmark

I én uges praktik hos Caritas har jeg oplevet rigtig meget. Jeg fået lov til at skrive en masse og tage ud og opleve andre, der også hjælper andre. Det har været en spændende uge, og jeg har oplevet rigtig meget.

Mandag d. 25/2

Jeg skulle møde kl. 9 og blev budt velkommen. Hele dagen skulle jeg følges med Christa (Projektkoordinator), og se hvad hun lavede. Men allerførst fik jeg en rundvisning og fik lidt at vide om det de andre arbejder med.

Derefter blev jeg introduceret til Caritas Center Stenosgade, som er et aktivitetscenter til de ældre, hvor aktiviteterne bliver drevet af frivillige. Jeg blev også introduceret til det nationale team, som var det team jeg skulle følge hele ugen.

Og så kom vi i gang. Jeg skulle læse noget om hvordan og hvad man skulle gøre for at tiltrække de unge til at melde sig som frivillige. Bagefter fik jeg lov til at skrive et udkast til et oplæg, som kommer til at tiltrække nye unge.
Klokken 12 holdt vi spisepause, og bagefter skrev jeg videre. Da klokken blev 15, havde jeg fri.

Tirsdag d. 26/2

Jeg skulle igen møde kl. 9. Denne gang skulle jeg så følge Sidse (Kampagnekoordinator) det meste af dagen, og så den sidste del af dagen skulle jeg følge Jacob (Teamleder for Nationalteam). Med Sidse skulle jeg læse lidt om de forrige skoleindsamlinger, og hvad vi i år samler ind til. Det var meget spændende.
Så gik jeg i gang med at skrive en artikel om skoleindsamlingen i år.

Klokken 12 var der spisepause, og bagefter skrev jeg den færdig. Vi sendte artiklen til min skole, Sankt Knud Lavard, hvor den så kommer med i det næste skoleblad. Da det var gjort, skrev jeg også et lille Facebookopslag til skolen.

Fra klokken 13:30 til 15:00 fulgte jeg Jacob. Jacob viste mig hvordan man lavede en annonce til Google Ads. Jeg skulle lave nogen annoncer om Åben Rådgivning, og fik lavet to til Pension. Klokken 15 fik jeg fri.

Her er jeg sammen med nogle af damerne fra ældrecaféen og Father Steven.

Onsdag d. 27/2

I dag skulle jeg først møde kl. 10. Da jeg kom var jeg med i teammødet (nationalteamets teammøde). Der blev snakket om indsamlinger, møder og forskellige planer. Jeg synes at det var interessant at være med til teammødet, fordi man også for et indblik i teamets fællesbeslutninger og ting de skal lave sammen.

Så spiste vi frokost, og straks efter tog vi ud og købte ind til Janns (Generalsekretær) afskedsreception. Vi delte gruppen op i to, Sidse og Josefine (Kampagnemedarbejder) gik i Rema 1000 og Jacob, Mathilde (Studentermedarbejder) og jeg gik i Føtex. Efter vi havde købt ind, gik jeg med Josefine ned i ældrecaféen i Caritas Centeret. Der så jeg lidt hvad de lavede, de var i gang med nogle syprojekter, og hilste på dem.

Da vi havde kigget forbi dem, skyndte vi os videre, så vi kunne nå tog og bus. Josefine havde nemlig tilbudt mig, at hun ville tage mig med til Kærlighedens Missionærer.

Derhenne hjalp vi dem med at lave mad og fordele den til de hjemløse. Der kom ca. 30 hjemløse. Men inden de fik mad, sang vi nogle sange, og en af nonnerne læste højt fra bibelen.

For mig var det en meget stor oplevelse, blandt andet fordi det ikke er noget man oplever så tit.

Her er jeg sammen med en anden frivillig, hos Moder Teresa søstrenes suppekøkken.

Torsdag d. 28/2

Jeg mødte igen kl. 10, hvor jeg var med til personalemødet. Vi startede med at synge en sang fra Højskolesangbogen. Da det var Janns sidste personalemøde, så fik han lov til at vælge sang. Efter sangen bad vi Fadervor, og så var der købt ind til morgenmad. Da alle havde fået lidt at spise, så begyndte de, der havde noget at sige, at snakke. Derefter sang vi caritassangen og så ryddede vi af bordet.

Så gik jeg i gang med at læse lidt om det internationale arbejde. Bagefter begyndte jeg at skrive på denne artikel. Så spiste vi frokost, og så fik jeg tid til at skrive videre på artiklen. Bagefter gik vi ned for at hjælpe dem, der allerede var gået i gang med at forberede Janns afskedsreception.
Der var nogle frivillige, der havde bagt kage, som vi bar op. Vi kogte kaffe og vand til te.

Vi bar sandwichene op, og stillede chips og peanuts frem.

Da klokken nærmede sig 15, begyndte de første gæster at komme. Med en fornemmelse af at alle var der, startede Christa Bonde (Formand) med at byde alle velkommen og holdt hun sin tale. Så var der en lille pause hvor folk kunne tage lidt at spise, og få noget at drikke. Og så var der flere taler, også ældrecaféen havde noget at vise. De havde øvet 2 danse, som de opførte. Imellem talerne og dansen var der få pauser hvor man kunne hilse på hinanden, få noget at spise eller drikke. Til sidst holdt Jann selv en tale, og så var der bare tid til at smakke. Omkring klokken 17 var det tid for mig, til at tage hjem.

Fredag d. 1/3

Min sidste dag hos Caritas. Jeg skulle møde kl. 9. Jeg blev færdig med det sidste af denne artikel og rettede den. Klokken 12: frokostpause, og så fik jeg fri klokken 14.

Nu hvor jeg har været her i en uge, har jeg vænnet mig til at være her. Jeg synes, at det har været en virkelig spændende uge, og at jeg har fået et rigtig godt indblik i hverdagen hos Caritas. Jeg synes selv, at jeg har oplevet meget og også fået lov til at lave meget. Jeg har både skrevet artikler, opslag og reklamer. Og jeg har ovenikøbet fået besøgt Moder Teresa søstrenes suppekøkken, hvilket har været en utroligt spændende oplevelse.

 

Skrevet af Sara Horch