Ny bevilling til sundhedsydelser i Jordan - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Ny bevilling til sundhedsydelser i Jordan

Konflikten i Syrien er i gang med sit syvende år. Men Caritas fortsætter ufortrødent sit arbejde med de mange flygtninge og udsatte jordanere.  Udenrigsministeriet har honoreret Caritas’ arbejde i Jordan med en ekstra bevilling på 4,4 millioner kroner.

Det betyder, at Caritas kan blive ved med at spille en afgørende rolle i at levere nødvendige sundhedsydelser til de mest udsatte flygtninge i nærområderne. Især omkring hovedstaden Amman og de nordlige områder på grænsen til Syrien. Dette sker i tæt samarbejde med Caritas Jordan, som driver 12 sundhedscentre over hele landet.

De færreste flygtninge har råd til at gå til læge eller komme på hospitalet. De er derfor dybt afhængige af, at de kan få lægebehandling ved Caritas’ sundhedscentre og blive henvist om nødvendigt til Caritas’ partner hospitaler, da det offentlige sygehusvæsen er overbebyrdet.

Caritas Jordan har oparbejdet en stor ekspertise indenfor kroniske sygdomme, graviditeter og fødsler. Der arbejdes målrettet på, at folk, som lever med en kronisk sygdom, bliver i stand til at leve et normalt liv, at fødende får en sikker fødsel og børnene får den bedste start på livet. Dette vigtige arbejde kan nu videreføres og styrkes med den nye bevilling.

 

Læs mere om bevillingen her