Ny international chef i Caritas Danmark - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Ny international chef i Caritas Danmark

Pressemeddelelse: Ny international chef i Caritas Danmark

Cecilie Winther tiltræder den 1. februar som ny international chef i Caritas Danmark. Med sig tager hun mange års erfaring med internationalt hjælpearbejde for organisationer som Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og FN samt udstationeringer i Sri Lanka, Malawi og som Landechef for Folkekirkens Nødhjælp i Etiopien.

”Det er mig en stor glæde at Cecilie Winther har takket ja til jobbet som International Chef i Caritas Danmark. Man mærker med det samme Cecilies empati og retfærdighedssans, og hun har fagligheden og erfaringerne til at styre Caritas Danmarks arbejde ind i fremtiden. Hendes resultater for verdens fattigste er veldokumenterede og hun er vellidt og respekteret blandt partnere, medarbejdere og beslutningstagere. Det bliver en fornøjelse at byde hende velkommen på sekretariatet”, siger Caritas Danmarks generalsekretær Maria Krabbe Hammershøy.

To afgørende grunde til at ville arbejde for Caritas

Cecilie Winther, der kommer fra en stilling som senior advisor i internationale programmer i Røde kors, er ofte stødt på Caritas når hun har været udsendt til internationalt projekter, og mødet med det store globale netværk har også været afgørende for hendes beslutning om at takke ja til jobbet som international chef i Caritas.

”Jeg har to afgørende grunde til at ville arbejde for Caritas. For det første hviler Caritas’ arbejde på stærke og tydelige værdier om menneskeligt ligeværd, fællesskab og solidaritet. Og for det andet arbejder Caritas tæt sammen med lokale trosbaserede partnerorganisationer med frygtløse ledere i front, som kan gøre en stor forskel, både politisk og i forhold til økonomisk udvikling af lokalsamfund.”, fortæller Cecilie og tilføjer:

”Corona-pandemien har vist os, at fattige og marginaliserede mennesker rundt om i verden stadig lever i meget sårbare og skrøbelige livssituationer. Som international chef i Caritas vil jeg være med til at styrke indsatsen for større retfærdighed og varige forandringer for disse mennesker.”

For mere information:

Generalsekretær i Caritas Maria Krabbe Hammershøy: 3142 1889

Cecilie Winther: 4087 9744

Cecilie Winther bliver ny international chef i Caritas Danmark