Støt udsatte sømænd i dansk farvand - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Støt udsatte sømænd i dansk farvand

Caritas-kollekt: Beskyttet af Havets Stjerne

Søndag den 30. august samlede alle landets katolske kirker ind til Caritas-kollekten. Hvis du ikke fik mulighed for at bidrage, kan du stadig nu at støtte her.

Havet er den farligste arbejdsplads i verden. Der er forholdsmæssigt flere dødsulykker på skibe end på land.

Mange sømænd kommer fra fattige kår i fattige lande. De er nødt til at arbejde, til tider under slavelignende forhold, på skibene for at kunne sikre mad til deres familier og skolegang til deres børn.

I månedsvis er skibene både hjem og arbejdsplads for sømændene, og det er ikke kun de usikre arbejdsforhold, der er stressende. Isolationen, ensomheden og savnet til familien derhjemme er ofte det største psykiske pres.

Caritas Danmark arbejder derfor sammen med den katolske organisation Stella Maris (Havets Stjerne), som tjener sømænd fra hele verden med praktisk hjælp, psykisk omsorg, støtte og rådgivning.

Vær med til at beskytte og støtte udsatte sømænd i dansk farvand gennem Caritas-Kollekten

“Gennem jeres tjeneste hjælper I disse mennesker med at få deres værdighed tilbage. Med omsorg og diskretion giver I dem en mulighed for at åbne deres hjerter.”

Pave Frans om Stella Maris’ sømandspræster og frivillige.

 

”Det er hårdt nok i sig selv at være væk fra sin familie i så lang tid uden også at skulle have andre alvorlige bekymringer. Nu ved vi, at vi kan klare resten af turen, og vi vil aldrig glemme vores stop i Skotland og den hjertevarme og gavmildhed som Stella Maris har vist os”

Filippinsk sømand, som fik varmt tøj af Stella Maris, da han lå i havn i Skotland.