Krig i Ukraine

Caritas er til stede med nødhjælp tæt på fronten Ukraine

Angreb på civile

De russiske missilangreb på ukrainske byer rammer civile beboelsesområder. Medarbejdere og frivillige fra Caritas-kontorer i hele landet kan ofte rykke hurtigt ud for at hjælpe ofrene for ødelæggelserne.

Caritas når de allermest sårbare

Caritas er med flere end 65 lokale afdelinger fordelt på tværs af Ukraine en af de største hjælpeorganisationer i landet. Vi har derfor mulighed for at nå ud til og hjælpe de mest sårbare. Netop nu hvor vi går ind i den kolde og mørke vinter er situationen ekstra kritisk for befolkningen.

Caritas er til stede med nødhjælp tæt på frontlinjen, og dit bidrag går til vores hjælpearbejde med blandt andet at uddele fødevarer, rent drikkevand, hygiejneprodukter, varmt tøj og andre basale fornødenheder til krigens ofre.

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte det globale Caritas-netværk en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medførte for civilbefolkningen i landet.

Hjælpearbejdet har været i gang siden krigens første dag

I begyndelsen af krigen havde Caritas særligt fokus på hjælp til folk på flugt.  Caritas mødte folk på banegårde og stationer med varm mad og vand og et midlertidigt sted at være, tæpper, psykologisk førstehjælp og hjælp til transport. I Ukraine er der nu fokus på at give akut nødhjælp de mest sårbare samt genopbygning af ødelagte huse og lejligheder.

Caritas hjælp i Ukraine

 

Kroner har Caritas Danmark samlet ind til Ukraine

 

Mennesker har fået hjælp af Caritas i Ukraine og de omkringliggende lande

 

Nødhjælpspakker er blevet uddelt

Med din hjælp kan vi fortsætte vores livreddende nødhjælpsarbejde for ukrainske familier.

STØT
I DAG