Fasteindsamling - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Fasteindsamling

Giv cykler til børn og unge i Burkina Faso

Børn og unge i Burkina Faso har ofte langt til skole. De må tit gå den lange vej uden morgenmad. Det kan derfor være svært for dem at passe deres skolegang. En cykel gør det lettere at komme frem og tilbage og kan derfor være med til at fastholde dem i skolen og på deres ungdomsuddannelser.

Du kan hjælpe ved at støtte dette års fasteindsamling som går til at give cykler og hjælpe børn, unge og deres mødre i det konfliktramte Burkina Faso.

Voldsomme kampe i Burkina Faso tvinger børn til at gå i dækning under deres skoleborde

Burkina Faso har siden 2015 været plaget af adskillige terrorangreb fra forskellige jihadistiske grupper, og coronavirussen har desværre ikke lagt en dæmper på terrorismen. Tværtimod er angrebene i den østlige del af landet taget til i styrke, og har skabt yderligere usikkerhed for befolkningen.

Tusindvis af skoler er midlertidigt lukkede på grund af usikkerheden, og flere end 300.000 børn og unge kan ikke komme i skole.

Et frirum for børn

Caritas opretter derfor fritidshjem, hvor børnene kan komme et par dage om ugen og lære at læse, dyrke sport, spille musik og bare være børn i sikkerhed og i trygge rammer. Cyklerne giver de børn, der bor langt væk fra fritidshjemmene og skolerne en chance for at være med.