Vær med

Lad pigerne i Nordøstindien fortsætte deres skolegang

 

Epil Kerketta drømmer om at komme tilbage til skolen.

I Nordøstindien lever de fattigste familier i små landsbyer tæt på de mange te-plantager, som præger delstaten Assam. Lønnen som teplukker er ringe. Samtidigt er det sæsonarbejde, og en families årsindtægt er derfor usikker.  Bliver én af forældrene syge eller dør, er den eneste mulighed at sende børnene ud i te-markerne for at hjælpe til med at forsørge familien.

Det betyder for rigtigt mange børn, at de må droppe deres skolegang til fordel for et lønarbejderjob i en al for tidlig alder. Afbrydes deres skolegang er fremtiden alt andet end lys for børnene. Da familierne især fravælger skolegangen for pigerne, er det dem, der er hårdest ramt. Nu og i fremtiden.

Én af de piger er 14-årige Epil Kerketta. Hun klarede sig godt i skolen, men da hun havde afsluttet sine eksaminer i 8. klasse, havde hendes forældre ikke længere råd til, at hun kunne fortsætte. ”Jeg havde aldrig troet, at min skolegang pludselig skulle ende en dag. Jeg blev rigtig ked af det, fordi alle mine veninder fortsatte, og jeg var udenfor. Det var meget svært for mig at acceptere, ” fortæller hun.

Årets adventsindsamling

Caritas samler ind til de fattigste familier, så deres døtre kan fortsætte skolegangen – selv, hvis de ikke længere har råd til skolematerialer, skoleuniform og skoletaske. Midlerne fra Adventsindsamlingen støtter piger som Epil Kerketta, så de kan blive i skolen og gennemføre 10 års skolegang og målet er at støtte 1000 af de mest udsatte skolepiger.

Adventsindsamlingen erstatter den tidligere juleindsamling, og den startede den 19. november på De fattiges Dag.

Du kan hjælpe pigerne og deres familier i Nordøstindien ved at give:

Et par sandaler = 20 kr.

En skoletaske = 50 kr.

Penalhuse til fem børn = 100 kr.

Skoletasker til fem børn = 250 kr.

Skoleuniformer til fem børn = 500 kr.

 

 

Show Buttons