Briller til Niger - Caritas Danmark

Vær med

Briller til Niger

Find de gamle briller frem fra skuffen og giv dem nyt liv i Niger

Niger er et af verdens fattigste lande. En uundværlig ting som briller er derfor en luksus, som de færreste har råd til.

Derfor støtter Caritas Danmark et brilleprojekt I Niger. Brilleklinikken, der hører til under Caritas Niger, holder til i et tidligere bilværksted fra Renault, som består af to små værelser på ca. ti kvadratmeter – et venteværelse og et undersøgelsesrum. Klinikken blev etableret i halvfemserne i forbindelse med et projekt der støttede uddannelse af handicappede. To polioramte mænd blev dengang uddannet som optikere og har siden haft ansvar for klinikken.

Siden 2009 har de katolske sogne i Danmark samlet briller til klinikken, og i 2011 donerede den fynske optiker Pascal Mairey sin optikerforretning med udstyr og lager til klinikken. Indtil videre er der sendt over 3000 briller afsted.

Det har alt sammen medført en øget aktivitet omkring klinikken, og der er efterfølgende ansat to personer mere. Den lille klinik løber rundt i sig selv og de mange briller og brilleglas, der samles ind, kommer mange mennesker til gode. Brillerne sælges til sociale priser hvilket vil sige at køberens økonomiske situation tages i betragtning, når prisen fastsætte. Det sikrer, at alle har mulighed for at modtage den hjælp de har brug for.

Giv dine briller nyt liv

Hvis du ligger inde med et par briller, som du ikke bruger længere, så aflevér dem gerne i et etui til Caritas Danmark, så sørger vi for at de kommer til Niger.

Har du spørgsmål til brilleindsamlingen eller har du nogle briller du gerne vil af med, så skriv til caritas@caritas.dk Du kan sende eller aflevere din gamle briller hos Caritas:

Gl. Kongevej 15, 3. sal
1610 København V