Giv Vand - Giv Liv - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Giv Vand – Giv Liv

Giv en gave der redder liv

 

Midt i en global sundhedskrise mangler 2.2 milliarder mennesker adgang til rent vand – det mest basale i livet.

Du kan beskytte familier mod livsfarlige sygdomme og være med til at ændre deres liv. Rent drikkevand giver bedre helbred, flere skoledage for børn og flere arbejdsdage for voksne.

Årets julekort hjælper familier i Uganda til at få rent drikkevand. I samarbejde med SolarSack og lokale NGO’er sørger vi for at din donation resulterer i vand til familier i nød.

Når du donerer, kvitterer vi med et julekort som du kan printe og give til én du holder af.

 

For 100 kr. giver du 4000 liter rent drikkevand – nok til en familie på fire i et helt år.

For 200 kr. giver du 8000 liter rent drikkevand – nok til to familier på fire i et helt år.

For 1000 kr. giver du 40.000 liter rent drikkevand – nok til 12 familier i et helt år.

 

Giv nu – prisen er lille, men effekten er stor

 

Rent drikkevand på fire timer

SolarSack er en vandbeholder, som kan rense drikkevand kun ved hjælp af sollys.

Processen er simpel. Beholderen fyldes med vand og lægges ud i solen. Her trænger solens UVA og UVB stråler gennem beholderens transparente lag og dræber 99.99% af alle bakterier i vandet.

En SolarSack kan rense 4 liter vand på 4 timer og kan genbruges 500 gange, hvilket sammenlagt giver 2000 liter rent drikkevand per SolarSack.

Verdensmål 6: Rent vand og sanitet. Vandmangel påvirker mere end 40 procent af verdens befolkning. Selvom 2,1 milliarder mennesker har fået forbedret adgang til vand og sanitet siden 1990, er svindende forsyninger af rent drikkevand et stort problem, som påvirker alle kontinenter.

Universel adgang til sikkert og billigt drikkevand til alle inden 2030 kræver, at vi investerer i infrastruktur, leverer sanitære faciliteter og fremmer hygiejne på alle niveauer.