Vi redder liv og genopbygger lokalsamfund - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Vi redder liv og genopbygger lokalsamfund

Ethvert menneske er en unik skabning. Uanset hvem vi er, og hvad vi tror på, har vi alle sammen uendelig stor værdi. Caritas kæmper for, at alle menneskers ligeværd respekteres og beskyttes. Og vi gør vort ypperste i forhold til at redde menneskers liv, når det er truet eller udsat for fare.

Naturkatastrofer, klimaforandringer og krige truer liv. Derfor yder Caritas en humanitær indsats i verdens brændpunkter og helt tæt på mennesker, som har brug for hjælp.

Flygtninge, der bliver drevet på flugt, har brug for beskyttelse. Et midlertidigt hjem, mad og vand og hjælp mod sygdom er det mest akutte, der skal tages hånd om for at redde liv. På længere sigt gælder det også uddannelse og jobmuligheder. Genopbygning af det, man kom fra eller integration i forhold til det, man er blevet en del af et nyt sted, er i fokus for Caritas’ hjælp.

Caritas er blandt de første, der er til stede, når der er brug for hjælp i nærområderne. Både professionelt og med den hjælp, som millioner af frivillige er parat til at yde så godt som overalt på jordkloden, fordi den katolske kirke er universel.

For Caritas er respekten for menneskers liv den grundlæggende menneskerettighed.