Giv husly til armenske familier der er flygtet fra deres hjem i Nagorno-Karabakh

Med dit bidrag til Caritas-kollekten kan du give husly, mad og andre basale fornødenheder til flygtninge i Armenien og sørge for, at de får psykosocial støtte, så de kan bearbejde deres traumer.

 

Lyden af eksplosioner

Da 12-årige Alisa mødte i skole om morgenen tirsdag den 19. september 2023, havde hun ingen anelse om, hvad der senere samme dag ville ramme hende og hendes familie.

Den armenske befolkning i Nagorno-Karabakh havde i ni måneder været afskåret fra al kontakt med omverdenen som følge af en blokade iværksat af aserbajdsjanske styrker. Styrkerne var nu rykket ind i regionen.

”Midt i timen kom en lærer ind i klasseværelset. Han så bekymret ud,” fortæller hun. ”Han sagde til vores lærer, at et angreb var på vej. Få minutter senere blev vi bedt om at forlade skolen. På vejen hjem kunne jeg høre lyden af eksplosioner.”

Sammen med sin familie begav Alisa sig derefter ud på en farefuld færd mod Armenien.

I dag får de støtte af Caritas Armenien, og de over 100.000 fordrevne mennesker i Armenien har stadig store behov for hjælp. Mange har ikke noget fast sted at bo, men bevæger sig fra det ene midlertidige hjem til det næste.

MobilePay

Giv et bidrag via MobilePay på 61100

Bankoverførsel

Overfør dit bidrag til konto: Reg. nr.: 7132 Kontonr.: 2319477

Modtag vores nyhedsbrev

for relevant materiale og nyheder

STØT
I DAG