Hjælp civilbefolkningen i Gaza

Nødhjælp til Gaza

Børn og gravide kvinder er i fare for at blive underernærede

Befolkningen I Gaza har i lange perioder været uden strøm. 12 ud af selvstyrets 35 hospitaler er lukket ned pga. mangel på elektricitet eller fordi de er ødelagte efter missilangreb. Manglen på mad udgør en særlig trussel mod børn og gravide kvinder, som er i risiko for at blive under- og fejlernærende.

Gazas befolkning har akut brug for din hjælp

Vores partner Caritas Jerusalem, som Caritas Danmark siden krigens begyndelse har været i tæt dialog med, er på jorden og har nu bedt om vores støtte til at yde lægehjælp samt uddele medicin, mad og hygiejneartikler.

 

Caritas-ansatte blandt ofrene i Gaza

I starten af krigen blev en kirke i Gaza og dens tilhørende lokaler ramt af et missil. Vores kolleger i Caritas Jerusalem fortæller os, at 411 mennesker havde søgt dækning i lokalerne, og indtil videre er 11 personer meldt omkommet og mange flere er såret. Fem af Caritas Jerusalems medarbejdere befandt sig i kirken sammen med deres familier, da angrebet ramte. Blandt de dræbte er en af Caritas Jerusalems medarbejdere, hendes mand og deres barn, samt hendes søster og søsteren to børn.

Video fra Caritas Jerusalem viser de enorme ødelæggelser:

Caritas er til stede i mere 200 lande og territorier og er en af de største hjælpeorganisationer i verden

Caritas når millioner af mennesker på verdensplan – både i verdens brændpunkter og i regioner, hvor en langsigtet udviklingsindsats er nødvendig.

Modtag vores nyhedsbrev

for relevant materiale og nyheder

STØT
I DAG