Om os

Caritas Danmark blev stiftet i 1947 af pastor Knud Ballin og dr. Kaj F. Meldahl for at organisere nødhjælp til tyske flygtninge i Europa efter 2. verdenskrig. Siden grundlæggelsen er vi gået fra at være et lille kirkeligt initiativ båret af få ildsjæle til at blive en professionel organisation med stor rækkevidde og mange frivillige. Vi er Den katolske Kirkes officielle hjælpeorganisation i Danmark, og vores værdigrundlag er baseret på Kirkens sociallære og FN’s verdenserklæring om menneskerettigheder. 

Vi responderer på katastrofer og arbejder for at løfte hele samfund ud af fattigdom gennem bæredygtig udvikling. Støtten når frem til dem, der har brug for den, uden hensyn til religiøst tilhørsforhold. Også herhjemme arbejder vi for at gøre en forskel for de mennesker, der har det sværest.

Vores arbejde finansieres ved indsamlinger og donationer fra privatpersoner, virksomheder og fonde i Danmark, herunder Danida. Vi er en del af konføderationerne Caritas Europa og Caritas Internationalis, der arbejder tæt sammen med folkelige og kirkelige organisationer i over 200 lande og territorier.

Vores værdier

Caritas arbejder for en verden, hvor fred og retfærdighed hersker, hvor det enkelte menneskes værdighed anses for fundamental.


Lyt til vores podcast

Gennem personbårne fortællinger sætter vi med vores podcast fokus på verdens brændpunkter og kriser. I hver episode tager en fortæller dig med på rejse. Tag med til Malawi, til Ukraine, til Fransk Polynesien, til Libanon til Bangladesh… ja… tag med på rejsen og se ind i øjnene på mennesker, som lever et helt anderledes liv end dit.

Bag fortællingerne er blandt andre tv-vært Mikkel Beha, fotograf Daniel Rye og Eleonora Danilova, som flygtede med sine to børn til Danmark, efter krigen i Ukraine brød ud.

STØT
I DAG