Hjælp Ukraine

Dit bidrag kan være med til at redde liv!

Giv hjælp til Ukraine

Det er nu godt to år siden, at Ukraine blev invaderet af Rusland. De russiske styrker fortsætter intense missilangreb på civile beboelsesområder i ukrainske byer som Avdijivka, Kharkiv og Dnipro. Medarbejdere og frivillige fra Caritas-kontorer i hele landet kan rykke hurtigt ud og hjælpe ofrene, men vi har brug for din støtte.

Vi når de allermest sårbare

Caritas er med flere end 65 lokale afdelinger fordelt på tværs af Ukraine en af de største hjælpeorganisationer i landet. Vi har derfor mulighed for at nå ud med hjælp til de mest sårbare. Netop nu, i den kolde og mørke vinter, er situationen ekstra kritisk for befolkningen.

Caritas er til stede med nødhjælp tæt på frontlinjen, og dit bidrag går til vores hjælpearbejde med blandt andet at uddele fødevarer, rent drikkevand, hygiejneprodukter, varmt tøj og andre basale fornødenheder til krigens ofre.

Din støtte til civile i Ukraine kan redde liv

 

Caritas i Ukraine

Caritas Danmark har støttet Ukraine siden Rusland invaderede den østlige del af landet i 2018.

I forbindelse med den aktuelle krig i Ukraine arbejder Caritas Danmark sammen med de nationale Caritas organisationer i Ukraine og nabolandene.

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte Caritas-netværket en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medførte og desværre stadig medfører civilebefolkningen.

Caritas Danmark fik via en hurtig nødhjælpsindsats en ekstra bevilling på 8,7 millioner kr. fra Udenrigsministeriet til Ukraine. På grund af vores deltagelse i TV-indsamlingen ’Sammen for Ukraine’ kunne vi sende yderligere 3,35 millioner kr. til Ukraine.

Vores bagland har indtil videre bidraget med mere end 3 millioner kroner til hjælpearbejdet.

De indsamlede midler bliver fortrinsvist kanaliseret til vores partnerorganisation Caritas Ukraine. Deres medarbejdere og frivillige yder en nærmest overmenneskelig indsats, mens krigen raser omkring dem.

Hjælpearbejdet har været i gang siden krigens første dag

I begyndelsen af krigen havde Caritas særligt fokus på hjælp til folk på flugt.  Caritas mødte folk på banegårde og stationer med varm mad og vand og et midlertidigt sted at være, tæpper, psykologisk førstehjælp og hjælp til transport. I Ukraine er der nu fokus på at give akut nødhjælp de mest sårbare samt genopbygning af ødelagte huse og lejligheder.

Caritas i Ukraine

 

Kroner har Caritas Danmark samlet ind til Ukraine

 

Mennesker har fået hjælp af Caritas i Ukraine og de omkringliggende lande

 

Nødhjælpspakker er blevet uddelt

Med din hjælp kan vi fortsætte vores livreddende nødhjælpsarbejde for ukrainske familier.

STØT
I DAG