Testamenter din arv - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Testamenter din arv

Del din arv med verdens fattigste

Caritas Danmark får jævnligt henvendelser fra mennesker, der ønsker at testamentere et beløb til Caritas´ arbejde for verdens fattigste.

Du kan betænke Caritas i dit testamente ved at indsætte organisationen som arving. Caritas Danmark er fritaget for at betale arveafgift af testamenterede beløb, og derfor går en testamentarisk gave til Caritas ubeskåret til arbejdet blandt nødlidende over hele verden.

Mange tror, at det kun er relevant at betænke organisationer som Caritas, hvis man ikke har nogle arvinger. Men man disponerer frit over 75 % af sin arv. Man kan derfor sagtens give en mindre del af sin arv, f.eks. en procent, til verdens fattigste og samtidigt betænke sine kære.

Har man ingen direkte arvinger, men ønsker man at f.eks. søskende, søskendes børn eller venner skal arve en, kan man ved at støtte en velgørende organisation, med fordel gøre brug af 30 % reglen. Den kan du læse mere om her.

Hvordan gør man?

Du kan oprette dit testamente på flere måder. Caritas anbefaler at du enten benytter dig af online platformen TestaViva eller får hjælp fra en advokat.

Opret dit testamente online

Caritas oplever en stigende interesse for at efterlade testamentariske gaver til organisationens arbejde. Caritas har derfor indgået et samarbejde med TestaViva fordi, Caritas vil gerne gøre det nemmere for dem, der ønsker at betænke Caritas i deres testamente.

Undersøgelser viser nemlig at 82 % af alle danskere gerne vil oprette et testamente, men kun 9 % får det gjort. Af samme årsag går kun 50 % af alle arvesager som den afdøde har ønsket sig. Et testamente oprettet igennem TestaViva er juridisk gyldigt og Caritas dækker omkostningerne, der svarer til ca. 10 % af et advokatsalær. Dit testamente vil automatisk blive sendt til den skifteret du tilhører, når du en dag går bort.

Sådan gør du

Gå ind på TestaVivas hjemmeside. Du vil nu blive guidet igennem oprettelsen af dit testamente. Det er både nemt og intuitivt. Det tager 15-30 min. og du skal have dit NemID klar. Har du brug for juridisk rådgivning undervejs, kan du ringe og tale med en af Testavivas jurister. Testamentet færdiggøres ved at det underskrives af to vitterlighedsvidner (kræver vidners NemID) eller ved at notere testamentet hos en notar, hvilket du skal gøre på et notarkontor i den byret der ligger tættest på dig. Det koster 300 kr. Du kan bestille tid hos notaren online.

 

Få advokatbistand

Caritas kan henvise dig til en advokat. Hvis du beslutter dig for at betænke Caritas, dækker vi omkostningerne ved oprettelsen af testamentet. Det skal dog altid ske efter aftale med Caritas.

Kontakt indsamlingskoordinator Lisbeth Dolberg på ldo@caritas.dk, som kan svare på dine spørgsmål om oprettelse af testamente.

Arvefolder

Caritas har udarbejdet en folder, der forklarer, hvordan du kan betænke Caritas i dit testamente.
Ønsker du at få folderen tilsendt, kan du ringe til Caritas på tlf: 38180028 eller skrive en mail til ldo@caritas.dk.