Giv lægehjælp til fattige landsbyboere i Cambodja

4. september 2024

Støt Chi Le’s indsamling

For os i Danmark er det en selvfølge, at vi kan blive tilset af en læge, når vi er syge. Men det er langt fra alle steder, at det forholder sig sådan.

På sine rejser som frivillig til fjerne destinationer rundt om i verden har den dansk-vietnamesiske læge Chi Le erfaret, hvad det vil sige ikke at have adgang til sundhedsydelser.

I den fattige cambodjanske landsby Pothum, godt 16 km uden for landets hovedstad, Phnom Penh, har hun derfor besluttet sig for at gøre noget ved problemet. Der er ingen læger i området, og selv hvis der var, er det de færreste i landsbyen, der ville have råd til at gå til lægen.

STØT INDSAMLINGEN HER

Hun besøgte første gang Pothum som nyuddannet læge i 2012. Takket være donationer fra familie og venner kunne hun indrette en lille klinik i et værelse på en skole, som den katolske munkeorden De La Salle-brødrene driver for børnene i området, heriblandt børn af vietnamesiske flygtninge. Her kunne hun udføre forskellige småbehandlinger.

Hun har siden besøgt landsbyen i 2013, 2015 og 2018, men lige fra begyndelsen har hendes drøm været i samarbejde med munkeordenen at etablere en permanent og frivilligdrevet klinik i landsbyen for at imødekomme det store behov for lægehjælp.

Her vil lokale læger og sygeplejersker en til to gange om ugen tage imod patienter. Lokalbefolkningen vil på den måde løbende blive tilset. Det vil blandt andet betyde, at man tidligt vil kunne sætte ind over for kroniske sygdomme såsom sukkersyge, hjertekarsygdomme og hudlidelser.

Mød Chi Le i denne video

STØT
I DAG