På flugt fra krig og sult

Dit bidrag kan redde liv. Situationen i det krigsramte Sudan er katastrofal. Tusindvis mangler mad, og børn og voksne er nu i risiko for at dø af sult og fejlernæring. I enkelte områder er der erklæret hungersnød. Caritas er til stede med fødevarehjælp. Hjælp os med at redde liv nu.

 

Hungersnød

FN definerer hungersnød, som den værste grad af sult: Den officielle definition på hungersnød er, når mindst 20% af befolkningen er ramt af sult, mindst 30% af børnene er ramt af akut underernæring og der hver dag dør mindst to personer af sult eller sultrelaterede følgesygdomme pr. 10.000 indbyggere.

Caritas uddeler fødevarer og rent drikkevand til de mest udsatte i Sudan og i de omkringliggende lande, hvor mange mennesker har søgt tilflugt.

Hvor skal jeg tage hen?

Sarah med sin søn Saris og datter Bahari. Foto: https://southsudan.myportfolio.com/transit-camp-malakal

I et transitcenter i byen Malakal i det nordlige Sydsudan stimler folk sammen i lange køer for at få udleveret deres daglige ration af fødevarer. Det hænder, at de må vente i op til syv timer, før de får tildelt den pakke med fødevarer, der skal få dem igennem det kommende døgn. Hvis de da overhovedet modtager den. Nogle gange er der nemlig flere mennesker, end der er mad til.

I halvandet år har Sarah opholdt sig i transitcenteret. ”Hvor skal jeg tage hen? Jeg har ikke noget hjem længere,” fortalte hun til Caritas’ udsendte, Elisabeth Sellmeier, og begyndte at flette sin søn Saris hår, mens hendes datter, Baharia, kiggede beundrede op på sin mor. Selv arbejder hun som frivillig i maduddelingen for på den måde hver dag at sikre sig og sine børn en ration mad.

Lyt til vores podcast

Gennem personbårne fortællinger sætter vi med vores podcast fokus på verdens brændpunkter og kriser. I hver episode tager en fortæller dig med på rejse. Tag med til Malawi, til Ukraine, til Fransk Polynesien, til Libanon til Bangladesh… ja… tag med på rejsen og se ind i øjnene på mennesker, som lever et helt anderledes liv end dit.

Bag fortællingerne er blandt andre tv-vært Mikkel Beha, fotograf Daniel Rye og Eleonora Danilova, som flygtede med sine to børn til Danmark, efter krigen i Ukraine brød ud.

Modtag vores nyhedsbrev

for relevant materiale og nyheder

STØT
I DAG