Del din arv med verdens fattigste

Vi modtager stadigt flere henvendelser angående muligheden for at testamentere et beløb til vores arbejde for verdens fattigste. Du kan nedenfor læse mere om, hvordan du gør, hvis overvejer at indsætte Caritas som arving i dit testamente.

Hvordan gør man?

Du kan betænke Caritas i dit testamente ved at indsætte organisationen som arving. Caritas Danmark er fritaget for at betale arveafgift af testamenterede beløb. Derfor går en testamentarisk gave til Caritas ubeskåret til vores arbejde for nødlidende over hele verden.

Mange tror, at det kun er relevant at betænke organisationer som Caritas, hvis man ikke har nogle arvinger. Men man disponerer frit over 75 % af sin arv. Man kan derfor sagtens give en mindre del af sin arv, f.eks. en procent, til verdens fattigste og samtidigt betænke sine kære.

Har man ingen direkte arvinger, men ønsker man at f.eks. søskende, søskendes børn eller venner skal arve en, kan man ved at støtte en velgørende organisation med fordel gøre brug af 30 %-løsningen. Du kan få mere at vide om 30 %- reglen ved at kontakte Caritas.

Du kan oprette dit testamente på flere måder. Caritas anbefaler, at du får hjælp fra en advokat. Du kan også benytte dig af onlineplatformen TestaViva.

Få advokatbistand

Du kan enten benytte dig af din egen advokat eller advokat Henrik Dalegaard fra advokatfirmaet Borch Advokater, som Caritas samarbejder med.

Caritas tilbyder at godtgøre udgiften til testamentet, men beløbet må ikke overstige 3.500 inkl. moms, da det er det beløb, som Borch Advokater tilbyder at udarbejdet et almindeligt, ukompliceret testamente for.

Ønsker du, at Caritas skal godtgøre dine omkostninger til oprettelse af testamente, skal det altid ske efter forudgående aftale med Caritas.

Opret dit testamente online

Et testamente oprettet igennem TestaViva er juridisk gyldigt, og Caritas dækker omkostningerne, der svarer til ca. 10 % af et advokatsalær. Dit testamente vil ved din død automatisk blive sendt til den skifteret, du tilhører.

Sådan gør du

Gå ind på TestaVivas hjemmeside. Du vil nu blive guidet igennem oprettelsen af dit testamente. Det tager 15-30 min., og du skal have dit NemID klar. Har du brug for juridisk rådgivning undervejs, kan du ringe og tale med en af Testavivas jurister.

Testamentet færdiggøres ved, at det underskrives af to vitterlighedsvidner (kræver vidners NemID) eller ved at notere testamentet hos en notar på et notarkontor i den byret, der ligger tættest på dig. Det koster 300 kr. Du kan bestille tid hos notaren online.

Kontakt indsamlingskoordinator Sidse Helene Surel Mogensen på ssm@caritas.dk, som kan svare på dine spørgsmål om oprettelse af testamente.

Arvefolder

Caritas har udarbejdet en folder, der forklarer, hvordan du betænker Caritas i dit testamente. Ønsker du at få folderen tilsendt, kan du ringe til Caritas på tlf: 38180028 eller skrive en mail til ssm@caritas.dk.

STØT
I DAG