Caritas Madfællesskab

I Madfællesskabet fylder vi ikke blot maver, men også hjerter

En gang om ugen mødes minoritetsældre i Madfællesskabet, hvor de tilbringer dagen med at omdanne lækre overskudsprodukter til smagfulde måltider.

Det er dog ikke kun de ældre selv, der nyder den velsmagende mad. Der laves nemlig mad i store gryder, så der kan leveres mad til mødre og børn på et nærliggende krisecenter.

En håndsrækning til udsatte kvinder og børn

Med denne lille håndsrækning får mødre på centeret en aften, hvor de ikke behøver at tænke på at lave mad, men kan få et par ekstra timer for sig selv eller med deres børn. Derudover sparer de udgiften til mad.

Elever fra Rysensteens Gymnasium kommer efter endt skoledag og cykler med maden til krisecenteret.

Madfællesskabet

Livsglæde via madlavning, generationsmøder og sundhedsfokus

Madfællesskabet hører under Caritas’ ældreindsats og har fokus på at skabe fællesskaber og livsglæde for ældre. De ældre får både et fællesskab indbyrdes samt et kulturelt møde mellem generationer, når de hygger sig med eleverne fra Rysensteens Gymnasium.

To gange årligt afholder Caritas en stor fællesmiddag. Her er det eleverne, der laver mad til de pakistanske ældregrupper, Caritas’ andre ældregrupper samt krisecenteret.

Det, de ældre bringer på bordet, giver dem mulighed for aktivt at bidrage til andres glæde og være noget for andre.

Madfællesskabet blev skabt med fokus på madlavning og fællesskab. Men fremadrettet vil der også være fokus på at løfte den enkelte kvinde gennem fokus på fysisk sundhed og mental trivsel med foredrag, madlavningskurser og andre workshops, som vil supplere den eksisterende indsats.

Madfællesskabet kåret som et fyrtårn for social innovation i Europa

I februar 2022 modtog Madfællesskabet prisen for at være et fyrtårn for social innovation på Caritas Europas Innovationsfestival. Prisen blev givet på baggrund af den nytænkende måde at hjælpe ældre på, nemlig ved at løfte dem ved at hjælpe andre samt for projektets fokus på bæredygtighed gennem madspild.

STØT
I DAG