CARITAS-KOLLEKT - Caritas Danmark
STØT
I DAG

CARITAS-KOLLEKT

Caritas-kollekt 2023: Hjælp sårbare flygtninge og migranter med at få et værdigt liv i Danmark

Sidste søndag i august går kollekten i menighederne til Caritas Migranthus, hvor dedikerede frivillige sidder klar til at hjælpe dem, der har det sværest herhjemme.

Caritas træder til dér, hvor ingen andre gør det

Selv i et rigt land som Danmark er der mange mennesker, der oplever at stå uden for samfundet. Siden vi sidste november åbnede Caritas Migranthus på Reventlowsgade 10, er det strømmet til med brugere, der ikke har noget andet sted at gå hen, når det hele brænder på.

I Caritas Migranthus sikrer vi sårbare flygtninge og migranter ét samlet sted at gå hen, når de har brug for psykologbistand, socialrådgivning, retshjælp, hjælp til jobsøgning eller bare en sandwich og strøm til deres mobiltelefon.

Du kan hjælpe ved at støtte kollekten til Caritas Migranthus her:

 

 

En af dem, der allerede har fået hjælp er Ahmed, en midaldrende mand af pakistansk herkomst, hvis forældre kom hertil i 1960’erne. Da han for flere år siden pådrog sig en slem arbejdsskade, blev han invalideret i en sådan grad, at han ikke længere kunne passe sit job. “Caritas træder til dér, hvor ingen andre gør det. Jeg ønsker, at migranthuset bliver ved med at vokse, så endnu flere kan få hjælp,” siger han.

 

Caritas Migranthus i København

En anden, der har opsøgt migranthuset, er Anastasiia. Hun kom til Danmark sidste år efter at være flygtet fra krigen i Ukraine. Anastasiia er uddannet øjenlæge, men fordi hun kommer fra et land uden for EU, kunne hun se frem til en svær autorisationsproces. Takket være de frivillige i retshjælpen har hun nu allerede fået godkendt sine papirer og er et skridt tættere på at kunne arbejde som læge i Danmark.

”Caritas holdt mig i hånden hele vejen igennem,” fortæller hun. ”De hjalp mig med at få et job inden for sundhedssektoren, mens mine papirer blev gennemgået, og på den måde kunne jeg holde min faglighed ved lige.”