Vær med - Caritas Danmark

Vær med

Bliv frivillig i Caritas.

Caritas’ aktiviteter og indsamlinger i Danmark er drevet af frivillige. Vores aktiviteter – Åben Rådgivning, Caritas Retshjælp, Caritas Klinikken, SOS Forbøn, Caritas’ ældrecaféer, Caritas Madfællesskab, Gåklubben og Læseklubben – er alle drevet af engagerede frivillige med store hjerter.
Yderligere har vi stærke og stort værdsatte frivillige, som bakker op om kampagner og praktisk hjælp og som sikrer at vores indsamlinger og viden om vores arbejde kommer ud i hele Danmark.

Frivillige er rygraden og hjertet af Caritas Danmark – og vi er meget taknemmelige for hver og én!

Kunne du også tænke dig, at være involveret i nogle af vores aktiviteter eller indsamlingsarbejde? Se i de nedenstående bokse, hvilke områder du på nuværende tidspunkt har mulighed for at engagere dig i.

Du er altid velkommen til at kontakte projektkoordinator Cecilie Nielsen for at høre mere om aktiviteter og mulighederne eller hvis du har spørgsmål. Ring på tlf. 31 32 66 78 eller skriv til cmn@caritas.dk

Caritas Greens on Wheels

Frivillig chauffør til Greens on Wheels

Greens on Wheels handler om at bekæmpe madspild, ensomhed og socialt udsathed. Det gør vi ved at lave og uddele lækker og frisk overskudsfrugt og -grønt til de der har allermest behov.

Vil du være med til at levere gratis overskudsmad til ensomme ældre, kvinder og børn på krisecenter, ukrainske flygtninge og andre udsatte på Vesterbro og omegn? Det kræver at du har kørekort og kan tage min. 1-2 vagter om måneden. Se mere HER

Caritas Retshjælp

Caritas Retshjælp

Caritas Retshjælp er et nyt projekt, der tilbyder frivilligdrevet, juridisk rådgivning indenfor det udlændingeretlige område. Rådgivningen er gratis og kræver ikke tidsbestilling.

Er du jurastuderende, jurist eller har du på anden måde erfaring med juridisk rådgivning via beskæftigelse eller uddannelse, så kunne du måske have lyst til at blive frivillig en onsdag aften om måneden fra kl. 17.00-19.30 på Vesterbro i København.

Få mere information eller send en ansøgning til legal-aid@caritas.dk

Caritas Samtale

Caritas Samtale

Vi søger psykologer eller terapeuter, der har mod på samtaleterapi med sårbare migranter. Caritas Samtale er et tilbud om terapi til en gruppe udsatte borgere, der ikke har adgang til det etablerede system.

Som frivillig forventes man at tage min. en vagt om måneden – altid tirsdag aften fra kl. 17-20 i København. Derudover er der supervisio, frivilligmøder og opkvalificering. Samlet kan forventes et månedligt timeforbrug på 5 timer.

Skriv gerne på klinik@caritas.dk for mere information og ansøgning!

Frivillig i Åben Rådgivning

Frivillig socialrådgiver og vært

Åben Rådgivning tilbyder gratis og anonym hjælp og rådgivning om alt fra mindre dagligdags problemer til mere omfattende sager. Rådgivningen er åben hver onsdag fra 17-19.30 og er beliggende i Stenosgade 4A, 1616 Kbh. V.
Rådgivningen er bemandet af frivillige socialrådgivere og frivillige værter.

Læs mere om rollen som socialrådgiver HER

Læs mere om rollen som frivillig vært HER

Frivillig i SOS Forbøn

Frivillig forbeder i SOS Forbøn

SOS Forbøn er en telefonisk bønslinje, som har åben hver torsdag og søndag fra 19-21. Telefonen er bemandet af frivillige samt præster, som lytter og går i forbøn for dem der ringer ind.

 

SOS Forbøn er geografisk uafhængig, da det er et telefonisk tilbud. Du vil dog blive koblet på et team, som du arbejder med.

Læs mere om at være frivillig i SOS Forbøn HER

Frivillig i Caritas Klinikken

Frivillige sygeplejersker og værter

Caritas Klinikken er en lægeklinik, som yder gratis basal sundhedshjælp til udsatte eller andre, som har udfordringer ved at benytte sig af det offentlige sundhedssystem.

Klinikken har åbent hver tirsdag ml. 17-20 og er bemandet af frivillige læger, sygeplejersker og værter.

Læs mere om rollen som frivillig sygeplejerske HER

Læs mere om rollen som frivillig vært HER

Ad hoc og kampagnefrivillige

Ad hoc og kampagne frivillige

Vi har løbende aktiviteter, hvor frivillige er en uvurderlig støtte herunder;

-Eventfrivillig: deltagelse i events, som julebasar, loppemarkeder eller Verdens Bedste Nyheder

-Logistikfrivillig: hjælp med at pakke indsamlings- og oplysningsmaterialer fra Caritas

-Translatør: oversættelse af kortere materialer til fx polsk, vietnamesisk mm.

Kontakt: Christa Kranich, ckk@caritas.dk / 31 32 66 78