Ukraine

Caritas i Ukraine

Caritas Danmark har støttet Ukraine siden Rusland invaderede den østlige del af landet i 2018.

I forbindelse med den aktuelle krig i Ukraine arbejder Caritas Danmark sammen med de nationale Caritas organisationer i Ukraine og nabolandene.

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte Caritas-netværket en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medfører for civilbefolkningen i landet.

Caritas Danmark fik via en hurtig indsats en ekstrabevilling på 8,7 millioner kr. fra Udenrigsministeriet til Ukraine, og på grund af vores deltagelse i TV-indsamlingen ’Sammen for Ukraine’ i marts kunne yderligere 3,35 millioner kr. sendes til ofrene for krigene.

Vores bagland har indtil videre bidraget med mere end 3 millioner kroner til hjælpearbejdet.

De indsamlede midler bliver fortrinsvist kanaliseret til vores partnerorganisation Caritas Ukraine, hvis medarbejdere og frivillige yder en nærmest overmenneskelig indsats, mens krigen raser omkring dem.

Men vi har også støttet og givet hjælp til Caritas Moldova og Caritas Rumæniens utrættelige og kompetente arbejde for de tilstrømmende flygtninge.

Takket være bevillinger fra Udenrigsministeriet og donationer fra vores bagland har vi i 2023 kunnet fortsætte partnerskabet med Caritas Ukraine.

Fokus er for nuværende både de internt fordrevne i landet og de store befolkningsgrupper, der også før invasionen havde brug for assistance, heriblandt de ældre, handicappede og børn på børnehjem.

Caritas når de allermest sårbare

Caritas er til stede med flere end 65 lokale afdelinger fordelt på tværs af hele Ukraine og er en af de største hjælpe organisationer i landet. Vi har derfor mulighed for at nå ud med hjælp til de mest sårbare i Ukraine.

Caritas i Ukraine

 

Kroner har Caritas Danmark samlet ind til Ukraine

 

Mennesker har fået hjælp af Caritas i Ukraine og de omkringliggende lande

 

Nødhjælpspakker er blevet uddelt

Med din hjælp kan vi fortsætte vores livreddende nødhjælpsarbejde for ukrainske familier.

STØT
I DAG