Anastasiia er nu tættere på at kunne arbejde som læge i Danmark

15. august 2023

I vores migranthus på Reventlowsgade 10 tilbyder vi socialrådgivning, retshjælp og terapi. Og så støtter vi vores brugere med at komme ind på arbejdsmarkedet. Ukrainske Anastasiia er en af dem, der har fået hjælp.

Anastasiia ankom til Danmark i april 2022, efter at hun sammen med sin mor var flygtet fra krigen i Ukraine. Hun er uddannet øjenlæge, men fordi hun kommer fra et land uden for EU, kunne hun se frem til en langvarig autorisationsproces. Den tager normalt to til tre år.

Takket være de frivillige i retshjælpen i pastor Ballins migranthus er den bureaukratiske proces dog blevet fremskyndet. Hun har nu allerede fået godkendt sine papirer og er dermed et skridt tættere på at kunne arbejde som læge i Danmark. 

“Caritas holdt mig i hånden hele vejen igennem,” fortæller hun. “De hjalp mig med at få et job inden for sundhedssektoren, mens mine papirer blev gennemgået. På den måde kunne jeg holde min faglighed ved lige.”

Anastasiia mødte første gang Caritas Danmark til et stormøde for ukrainske flygtninge i sommeren 2022. Med sine gode engelskkundskaber har hun selv hjulpet til i migranthuset som tolk.

STØT
I DAG