Oversvømmelse i Ukraine - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Oversvømmelse i Ukraine

Caritas er til stede med hjælp i Kherson-regionen i Ukraine, hvor sprængningen af Nova Kakhovka-dæmningen har medført massive oversvømmelser af byer langs bredden af Dnipo-floden. I videoen nedenfor sejler Caritas rundt i en af de mange landsbyer, som nu står under vand, sammen med en af landsbyens beboere.

Sprængningen af den store Kakhovka-dæmning i Kherson-regionen den 6. juni er en miljømæssig og humanitær katastrofe for det sydlige Ukraine. Omkring 16.000 mennesker lever i områder, der er  i fare for at blive oversvømmet, og tusindvis af mennesker er i færd med at blive evakueret. Caritas er til stedet i området og gør en stor indsats for at hjælpe alle dem, der er berørte af situationen.

I første omgang handler det om at hjælpe de evakuerede, når de ankommer til de omkringliggende byer. De største behov lige nu er rent drikkevand, fødevarer, hygiejneartikler og husly.

Støt Caritas’ hjælpearbejde i Ukraine her:

Caritas Danmark fik via en hurtig indsats en ekstrabevilling på 8,7 millioner kr. fra Udenrigsministeriet til Ukraine, og på grund af vores deltagelse i TV-indsamlingen ’Sammen for Ukraine’ i marts-måned kunne yderligere 3,35 millioner kr. sendes til det krigsramte land og nabolandene.

Derudover har private bidragsydere støttet ofrene for krigen i Ukraine gennem Caritas med 2,5 millioner kr.