Caritas Danmark får ny generalsekretær - Caritas Danmark
STØT
I DAG
 

Caritas Danmark får ny generalsekretær

Pressemeddelelse

Caritas Danmark får ny generalsekretær

Enigt ansættelsesudvalg har på vegne af Caritas Danmarks bestyrelse peget på Maria Krabbe Hammershøy til stillingen som generalsekretær. Maria Krabbe Hammershøy har en stærk ledelsesprofil og brænder for katolsk sociallære og de fattiges forrang. 

48-årige Maria Krabbe Hammershøy har tyve års erfaring fra forlagsbranchen, bl.a. med strategiske partnerskaber og samarbejder mellem offentlig og privat sektor. Hun besidder stor international ballast inden for formidling, ledelse, fundraising, forretningsudvikling og bestyrelsesarbejde og har indgående kendskab til frivilligt arbejde på alle niveauer.

Bestyrelsesformand Christa Bonde glæder sig til at byde den nye generalsekretær velkommen og er overbevist om, at ansættelsesudvalget ud af et stærkt ansøgerfelt har valgt den helt rigtige kandidat til jobbet.

”Med valget af Maria Krabbe Hammershøy får vi en visionær og empatisk leder, der grundlæggende brænder for socialt og politisk arbejde, og for hvem katolsk sociallære og de fattiges forrang har været en stærk drivkraft de sidste mange år. Samtidig får vi en topleder med en stærk ledelsesprofil og et godt blik for udvikling og fremdrift af organisationen”, udtaler Christa Bonde.

Forventningerne til jobbet som generalsekretær i Caritas Danmark er også høje hos hovedpersonen selv. Hun ser Caritas Danmarks forankring i det danske samfund som afgørende for indflydelsen i resten af verden og glæder sig til at sætte sine kernekompetencer inden for politisk og netværksbaseret arbejde i spil i denne sammenhæng.

Ny generalsekretær i Caritas

”Caritas er en enestående og nødvendig organisation, som arbejder for de svageste overalt i verden. Det er med stor ydmyghed og glæde at jeg tiltræder stillingen som generalsekretær. Jeg ser meget frem til at arbejde mere konkret med fællesskab og sammenhængskraft både i Danmark og internationalt, og til at følge og styrke Caritas Danmarks innovative og nyskabende projekter inden for nødhjælp og udvikling”, siger Maria Krabbe Hammershøy, og fortsætter: ”I Caritas vil jeg bruge alle mine kræfter på at skabe en god hverdag for de ansatte, samtidig med at jeg vil fastholde og styrke samarbejdet med den katolske kirke og de danske organisationer, virksomheder, partnere og donorer.”

De sidste otte år har Maria Krabbe Hammershøy været ansat som Head of Rights hos Bloomsbury Publishing i London. Derudover har hun lavet kirkeligt arbejde på dansk og europæisk plan og privatfinansierede sociale projekter og udviklingsarbejde. Hun er en af hovedkræfterne bag en SDG-fokuseret konference om verdenshavene med deltagelse fra flere FN-institutioner i maj 2019 i København.

Maria Krabbe Hammershøy har en BA fra Institut for Religionshistorie i Indianske Sprog og Kulturer, med afsluttende opgave om Kirkens etablering i Ny Spanien, herunder den tidlige mission og religionsdialog. Privat er hun gift og mor til to voksne børn.

Maria Krabbe Hammershøy tiltræder som generalsekretær senest 1. august 2019.

For yderligere oplysninger kontakt bestyrelsesformand Christa Bonde +45 28 11 62 40 eller Maria Krabbe Hammershøy +45 26 16 71 47.