Bliv frivillig i Caritas

Caritas’ aktiviteter og indsamlinger i Danmark er drevet af frivillige.

Vores aktiviteter – Juridisk rådgivning, Caritas-klinikken, Caritas Samtale, Caritas Job-Smart, SOS Forbøn og Caritas’ fællesskaber – er alle drevet af engagerede frivillige med store hjerter.

Derudover har vi stærke og værdsatte frivillige, som bakker op om vores kampagner og udbreder kendskabet til vores arbejde i hele Danmark.

Vores frivillige udgør rygraden af rygraden af vores organisation – og vi er taknemmelige for hver og én!

Kunne du også tænke dig at blive involveret i nogle af vores aktiviteter eller vores indsamlingsarbejde? Se i de nedenstående bokse hvilke områder du på nuværende tidspunkt har mulighed for at engagere dig i.

Du er altid velkommen til at kontakte Leder af nationalt arbejde Ditte Dandanell Bihl på did@caritas.dk

Aktiviteter

Caritas Retshjælp

Caritas Retshjælp er et nyt projekt, der tilbyder frivillig drevet, juridisk rådgivning inden for det udlændingeretlige område. Rådgivningen er gratis og kræver ikke tidsbestilling.

Er du jurastuderende eller jurist, eller har du på anden måde erfaring med juridisk rådgivning via beskæftigelse eller uddannelse, så kunne du måske have lyst til at blive frivillig en onsdag aften om måneden fra kl. 17.00-19.30 på Vesterbro i København.

Få mere information eller send en ansøgning til legal-aid@caritas.dk

Caritas Samtale

Vi søger jobrådgivere, der vil gøre en indsats for, at migranter kan komme tættere på det danske arbejdsmarked. Caritas Job-Smart er et tilbud om rådgivning og workshops til udsatte migranter med svag tilknytning til arbejdsmarkedet.

Som frivillig forventes man at tage min. en vagt om måneden – altid tirsdag eller fredag. Derudover er der frivilligmøder og opkvalificering. Samlet kan forventes et månedligt timeforbrug på 5 timer.

Skriv gerne på migranthouse@caritas.dk for mere information og ansøgning!

Frivillige sygeplejersker og værter

Caritas Klinikken er en lægeklinik, som yder gratis basal sundhedshjælp til udsatte eller andre, som har udfordringer ved at benytte sig af det offentlige sundhedssystem.

Klinikken har åbent hver tirsdag ml. 17-20 og er bemandet af frivillige læger, sygeplejersker og værter.

Skriv gerne på klinik@caritas.dk for mere information og ansøgning!

Frivillig forbeder i SOS Forbøn

SOS Forbøn er en telefonisk bønslinje, som har åben hver torsdag og søndag fra 19-21. Telefonen er bemandet af frivillige samt præster, som lytter og går i forbøn for dem, der ringer ind.

SOS Forbøn er geografisk uafhængig, da det er et telefonisk tilbud. Du vil dog blive koblet på et team, som du arbejder med. Ring på tlf. 31 32 66 78 eller skriv til Programkoordinator Christa BasteiroPro Kranich ckk@caritas.dk

Ad hoc og kampagne frivillige

Vi har løbende aktiviteter, hvor frivillige er en uvurderlig støtte. Vi søger i den forbindelse:

-Eventfrivillige: deltagelse i events som julebasar eller loppemarkeder

-Logistikfrivillige: hjælp med at pakke indsamlings- og oplysningsmaterialer fra Caritas

-Translatører: oversættelse af kortere materialer til fx polsk, vietnamesisk mm.

Kontakt: Christa Basteiro Kranich på ckk@caritas.dk / 31 32 66 78

STØT
I DAG