Fyraftensmøder - Caritas Danmark
STØT
I DAG

Fyraftensmøder

Caritas Center Stenosgade arrangerer løbende forskellige fyraftensmøder. Temaerne varierer fra gang til gang, men er baseret på Caritas’ internationale arbejde og nationale indsatsområder. Formålet med fyraftensmøderne er at give indsigt i konkrete tematikker og nye perspektiver på verden omkring os.

Klimakærlig familiemad

Dato: Tirsdag den 29. november
Tid: kl. 14.30
Du vil kunne streame videoen fra denne side eller via Facebook HER

Find opskrifter HER

 

Kunne du godt tænke dig, at din familie spiste sundt og klimavenligt, men har du svært at få idealer og hverdag til at gå op i en højere enhed? Så få inspiration ved online-foredrag ved Eline Lange Hansen AKA Gulerodskrigeren. Eline er uddannet i ernæring og sundhed og har arbejdet i praksis med klimavenlig mad til børn og børnefamilier i over 10 år. Foredraget fokuserer på praktiske tips til en grønnere, nemmere hverdag – du får opskrifter og konkrete ideer, som du kan afprøve derhjemme.
Vi kommer bl.a. omkring:
– Hvad er sund og klimavenlig mad?
– Små skridt der passer til overskuddet. Klimakrise skal ikke også
betyde familiekrise.
– Aftensmåltidet. Dagens højdepunkt eller stress-peak?
– Snacks og madpakker
– Inddrag børnene – leg med bønner, reste-pizza og affaldssortering
Send spørgsmål
Hvilke udfordringer har du med klimavenlig mad? Send os dine spørgsmål eller frustrationer, så sætter Eline fokus på det der fylder mest og svarer på konkrete spørgsmål under foredraget.
Send os spørgsmålene senest den 24. marts på ckk@caritas.dk eller her i begivenheden
Husk at foredraget kan ses eller genses også efter live-foredraget her på begivenheden eller på www.caritas.dk/fyraften/
Caritas fremmer bæredygtig menneskelig udvikling og arbejder samtidig for at sikre, at naturen respekteres og forvaltes ansvarligt og bæredygtigt.

Tidligere fyraftensmøder

Gik du glip af et af vores online fyraftensmøder? Eller vil du gerne gense et eller flere? Så finder du dem her.

 

Menneskehandel – Vor tids slaveri?

4 millioner mennesker anslås hvert år at være ofre for menneskehandel globalt og de handles til tvangsarbejde, prostitution, tvangsægteskab m.m. Caritas Danmark inviterer alle interesserede til fyraftenmøde, der denne gang handler om bekæmpelse af menneskehandel – globalt så vel som i den danske kontekst. Hvordan defineres menneskehandel? Hvor omfattende er det og hvem beskytter ofrene?

Aftenens program byder blandt andet på et oplæg af Karin Kjærgaard, der fortæller om organisationen Exist’s arbejde for nigerianske kvinder – blandt andet i natcaféen Nigthlight, der ligger på Vesterbro i København.

Afholdt den 18. november 2021

 

Efter flugten – velkommen til Danmark

I anledning af FNs Internationale dag for Flygtninge, vil forfatter Malene Fenger-Grøndahl fortælle om, hvordan flygtninge igennem historien er blevet modtaget i Danmark – på samfundsplan, politisk og individuelt.

Via forskellige nedslag i den danske modtagelse af flygtninge, vil du få indsigt i såvel den officielle modtagelse, som den måde civilsamfundet har budt forskellige grupper af flygtninge velkommen. På mødet får du også et indblik i udvalgte fortællinger om at komme som flygtning til Danmark.

Fyraftensmødet afholdes virtuelt, og kan følges enten her på Caritas hjemmeside eller via Facebook: https://fb.me/e/1Ciy9T11q

Au pairs – Work or adventure? (ENG)

– by Edith Marie Rosenmeier

As part of Caritas’ national activities, we wish to focus on labour migrants and their situation in Denmark. Work mobility and labour migrants in Denmark are often not recognized. By their work effort, they contribute to the country – working in restaurants, the building industry or in care work. Aiming to get more attention to the area, we focus on the concrete example of the danish au pair scheme.

The presentation is offered by the project: Forskningens Døgn and serve as an academic contribution to the field.
April 28, 2021

Se det fulde fyraftensmøde HER

 

Kvinderne i Kirkens historie 

– ved Sebastian Olden-Jørgensen

Vi markerer Kvindernes Internationale Kampdag med et online oplæg af Sebastian Olden-Jørgensen.
”Det er som med resten af historien: Kan man kun se eller huske konger og krige, så bliver det ensidigt og helt unødvendigt mandsdomineret. Kvinderne har været med fra start på forskellige måder og sat deres præg på den kirke og det samfund, vi har i dag”.
8. marts 2021

Se det fulde fyraftensmøde HER 

 

Længsel…hjem…hvad vil det sige at høre til?

Hvad vil det sige at høre hjemme et sted? Hvad sker der når mennesket forlader sit hjem? Hvor længe varer længslen? Nedarves længsel? Kan man længes efter et hjem som måske aldrig har fandtes?
Caritas Læseklub har inviteret forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen; forfatter, journalist og radio/tv-vært Rushy Rashid Højbjerg og forfatter og journalist Paula Larrain til en samtale om begreberne ’hjem’ og ’længsel’.
7. oktober. 2020

Se det fulde fyraftensmøde HER