Caritas Center - Caritas Danmark
DONATE
TODAY

Caritas Center

Hvad er Caritas Center? (english test)

Caritas Center Stenosgade er et aktivitetscenter hvor fællesnævnerne for aktiviteterne er solidaritet og fællesskab. Alle faste aktiviteter er drevet af frivillige og indbefatter på nuværende tidspunkt en ældrecafé, en åben anonym rådgivning og Stille tilbedelse i Jesu Hjerte Kirke.

Udover de faste aktiviteter har vi også løbende fyraftensmøder og andre aktiviteter, og vi udvikler og udbyder nye aktiviteter og begivenheder løbende. Er der et aktivitetsområde, som du kunne have interesse i at arbejde med eller deltage i, så kontakt os gerne.

 

Hvem kan henvende sig?

Alle er velkomne til at deltage i aktiviteterne og henvende sig til rådgivningen, uanset etnisk, religiøs eller social baggrund.

 

Kontakt projektkoordinator Christa Kløve Kranich for generel information om centeret, spørgsmål om tilbuddene eller hvis du vil være med som frivillig:

 

Christa Kløve Kranich

ckk@caritas.dk
Tlf: 3818 0027

Følg Caritas Center på Facebook:

Åben Rådgivning
Onsdage fra 17:00-19:30
Stenosgade 4A
Telefon: 2299 3818
E-mail: center@caritas.dk

Hver onsdag aften er der fri konsultation i Åben Rådgivning, det vil sige at du ikke behøver at bestille tid. Her kan alle anonymt henvende sig for at modtage gratis rådgivning fra kvalificerede og erfarne socialrådgivere.

Familier kan komme og få en samtale om trivsel, for eksempel bekymring for børn og unges vilkår, sociale forhold i familien eller få rådgivning i sager om forældremyndighed.

Børn og unge, som har brug for en samtale kan henvende sig om hvad som helst. Der er fokus på løsninger, ikke problemer, og ingen forsøger at bestemme, hvordan man skal leve sit liv.

Derudover kan vi tilbyde:

  • Rådgivning på flere sprog efter aftale
  • Hjælp til at forstå breve fra det offentlige
  • At bistå med bisidderfunktion 
  • Og meget mere…

Rådgivningen er anonym og uforpligtende, og rådgiverne har tavshedspligt (Forvaltningslovens generelle tavshedspligt), dog har de samtidig underretningspligt iflg. Servicelovens §154.
Socialrådgiverne henviser også til andre relevante tilbud afhængig af den enkeltes behov, og tilbyder hjælp som bisiddere ved møder med det offentlige.

 

Bent Stelsberg er leder af rådgivningstilbuddet, og står også for supervision af de frivillige socialrådgivere. Bent har mange års erfaring som socialrådgiver i København og Randers kommuner og har undervist i socialt arbejde på blandt andet Odense pædagogseminarium og den sociale højskole i Aarhus. Bent Stelsberg fik idéen til at åbne et rådgivningscenter, da han for et par år siden flyttede til København igen, og han har været med i styregruppen for Caritas Center fra starten.

Caritas Ældrecafé har åbent hver onsdag fra 13:00-16:30.
Sted: Caritas Center Stenosgade, i underetagen
Kontakt aktivitetsleder MJ Stilling: 91 11 51 84

Caféen drives af frivillige, og deltagelse er gratis for alle fra 50 år og opefter.

I Caritas Ældrecafé håber vi at imødegå ensomhed og social isolation gennem fællesskab. Vi lægger særlig fokus på på værdien i kulturmødet imellem ældre med forskellig kulturel baggrund og livserfaringer.

Kom og deltag i aktiviteter som håndarbejde, foredrag og danseundervisning. Hver måned inviterer vi alle gæster til en hyggelig fællesmiddag.

Efter caféen kan man også få en snak med Caritas’ team af frivillige socialrådgivere i Åben Rådgivning.

Alle er velkomne!

Vil du gerne modtage enten en SMS besked eller en mail, når der er særlige ældreaktiviteter, udflugter eller andre begivenheder?

Modtag en MAIL ved at skrive dig op til vores Caritas SeniorNyt HER

Eller skriv en SMS til 5252 9581 med dit navn og teksten Seniornyt, så vil du modtage information via SMS.

OBS. Vi er i gang med at udvide vores ældreindsats og etablere nye ældregrupper. Hvis du har interesse i at hjælpe os med at sætte nye ældregrupper i gang, så kontakt venligst projektkoordinator Christa Kløve Kranich på ckk@caritas.dk eller tlf. 3818 0027

Fælleskøkkenet og opholdsstuen i underetagen bliver også brugt til aktiviteter for au pairs, som en del af Caritas’ arbejde gennem Au Pair Network.

  • Sociale aktiviteter, hvor man kan danne sig et netværk og dele sine oplevelser med andre
  • Informationsmøder og kurser, hvor man kan få oplysninger om sine rettigheder og muligheder i Danmark, og lære af andres erfaringer for at sikre et godt au pair-ophold

Au Pair Network er et samarbejde med fagforeningen FOA og KIT (Kirkernes Integrations Tjeneste). Du kan læse mere om Au Pair Network her.

Søndage fra 21:00-22:30
Jesu Hjerte Kirke, indgang fra Stenosgade
Kontakt: Aktivitetsleder Stine Riegels, 2643 1908

I samarbejde med menigheden i Jesu Hjerte Kirke tilbyder Caritas en mulighed for at benytte kirken som et frirum til stilhed og stille bøn. Alle er velkomne til at kigge ind og blive, så længe man vil. Tilbuddet er til alle, der har brug for stilhed, hvad enten det er fra et travlt liv på gaden eller i arbejdslivet.

Om tilbuddet skriver aktivitetsleder Stine Riegels:

“Stilhed er en mangelvare i vores kultur. Vi vil rigtig gerne tilbyde mennesker noget, de mangler.

Jeg møder ofte, både privat og via mit arbejde, mennesker, der fortæller mig at ”selvfølgelig tror de på Gud”. Og så skynder de sig at tilføje, så jeg ikke misforstår dem: ”men jeg er altså ikke sådan kirkelig!”  Jeg håber, at vores tilbud om stilhed og mulighed for stille bøn vil kunne styrke deres møde med Gud.

I forskellige sammenhænge har vi, der kommer til den stille bøn søndag aften, i andre lande oplevet, at syge fra et nærliggende psykiatrisk sygehus, eller folk, der lever et hårdt liv på gaden, har nydt at deltage eller at være i kirker med tilbedelse og stilhed.

Mange af de flere hundrede nigerianske prostituerede, der er handlede til Danmark og som opholder sig på Vesterbro om natten, er også opvokset med katolsk tro og praksis. De starter på gaden omkring kl. 22:00 om aftenen, så de vil også få chancen for at komme forbi og sætte sig ind og bidrage til den gode stilhed.”

Efter katolsk tradition bliver sakramentet (Kristi legeme i nadverbrødets skikkelse) udstillet på alteret, og der vil være frivillige til stede i kirken i åbningstiden.

Alle er velkomne til at komme ind og deltage.

Der vil løbende være brug for frivillige, og du er derfor meget velkommen til at ringe eller skrive til Christa på ckk@caritas.dk / tlf 3818 0027, hvis du har mulighed for at tilbyde din hjælp.