Caritas Retshjælp - Caritas Danmark
DONATE
TODAY

Caritas Retshjælp

Caritas Retshjælp søger frivillige

Er du jurastuderende, jurist eller har du på anden måde erfaring med juridisk rådgivning via beskæftigelse eller uddannelse, så kunne du måske have lyst til at blive frivillig i Caritas Retshjælp?

Caritas Retshjælp er et nystartet projekt, der tilbyder juridisk rådgivning indenfor det udlændingeretlige område. Rådgivningen er gratis og kræver ikke tidsbestilling. Rådgivningen drives af frivillige, der bidrager med deres tid og kompetencer – gerne en vagt om måneden.

Rådgivningen er åben for alle med et behov for udlændingeretlig rådgivning – og som ikke har ressourcer til at opsøge rådgivning. Vi ønsker at sikre at udlændinges rettigheder bliver mødt samt at sikre lige adgang til information og viden om eget opholdsgrundlag, status og muligheder indenfor opholdstilladelse, uddannelse, EU-borgere m.m.

Rådgivningen åbner efter planen i november måned og ser frem til etablere et kompetent og engageret frivilligteam, der kan være det solide fundament under rådgivningen. Caritas Retshjælp vil til at starte med have åbent for fremmøde en aften om ugen – onsdag fra kl. 17-20. Rådgivningen er beliggende centralt på Vesterbro og sikrer derfor nem adgang for målgruppen.

Vi søger frivillige:

  • med erfaring og viden indenfor udlændingeret
  • studerende, der har haft udlændingeret som valgfag på studiet
  • der ønsker at sikre at migranters rettigheder bliver mødt
  • der kan identificere sig med Caritas Danmarks værdier
  • der har lyst til at gøre en forskel
  • der gerne taler forskellige sprog, så vi kan sikre bedst mulig rådgivning – men samtidig er det en fordel, hvis du taler dansk til husbehov

 

Projektet er organiseret under Caritas Danmark og samarbejder med Caritas’ øvrige nationale indsatser samt med andre organisationer, der arbejder med målgruppen. Den daglige drift sikres af en styregruppe, der har det praktiske ansvar for projektets udførsel samt dokumentation og evaluering. Derudover råder projektet over en juridisk konsulent, der vil være tilgængelig i rådgivningens åbningstid og agere bagvagt for de frivillige. Dermed kan frivillige få sparring og vejledning af konsulenten, og rådgivningen kvalitetssikres for at sikre at brugere af Caritas Retshjælp får den bedst mulige hjælp i deres situation.

Det er et krav for at blive frivillig, at kunne indhente en ren straffeattest, at give tilsagn til indhentelse af børneattest, at være opmærksom på at rådgivningen er belagt med tavshedspligt samt at kunne skrive under på Caritas Danmarks politikker.  Alle frivillige indgår en frivilligkontrakt med projektet.

Der afholdes et introduktionsmøde i oktober måned for alle frivillige.

Hvis du er interesseret i at melde dig som frivillig, så skriv gerne en kort ansøgning og send til legal-aid@caritas.dk

Din ansøgning skal indeholde:

  • Dine kontaktoplysninger
  • Motivation og interesse for at arbejdet med rådgivning og retshjælp
  • Din uddannelse og erfaring – herunder dit CV
  • Mulighed for at tage vagter

Vi ser frem til at høre fra dig!